Більше 50 пропозицій поступило від вінничан протягом місяця при обговоренні Концепції майбутньої паркової зони через інтернет-мережу та скриньку збору ідей, розташовану біля входу в парк. Відтепер триватиме збір пропозицій у дворах багатоповерхівок, які розташовані поблизу парку.

Місяць тому влада розпочала спільний із громадою проект по створенню сучасної зони відпочинку у парку Дружби народів. Протягом року, спираючись на досвід цюріхських колег, робоча група, до якої увійшли представники різних департаментів та відділів міської ради і громадських організацій, напрацьовували Концепцію розвитку парку. Ініціатором цього процесу ще у 2011 році став Благодійний фонд «Подільська громада». В результаті було сформовано більше 30 пропозицій щодо можливого наповнення території парку різними інфраструктурними, спортивними та арт об’єктами.

Міська рада обрала європейський підхід у реалізації цього проекту – щоб мешканці брали активну участь як у визначенні об’єктів, які наповнюватимуть парк, так і у облаштуванні паркової зони. При цьому за долю парку буде спільна відповідальність влади та жителів. Тому місяць тому розпочався збір пропозицій від городян щодо наповнення паркової зони. Через сайт «Моя Вінниця» www.myvin.com.ua, електронну скриньку БФ «Подільська громада» [email protected] та скриньку збору пропозицій у самому парку можна було залишити свої ідеї, реалізація яких допоможе жителям будинків, наближених до парку, цікаво та якісно проводити своє дозвілля.

Вінничани взяли досить активну участь в обговоренні, протягом місяця було зібрано більше 50 пропозицій. Перший етап збору ідей тривав до 15 червня. За словами виконавчого директора БФ «Подільська громада» Андрія Дручинскього, пропозиції від мешканців продовжують надходити і зараз, тому було прийнято рішення – подовжити час обговорення Концепції розвитку парку Дружби народів до 15 липня. Зважаючи на те, що є мешканці, які не користуються Інтернетом – з опитуванням по дворах багатоповерхівок, наближених до парку мікрорайонів, підуть волонтери. Адже саме ці жителі найбільше будуть користуватися парком, а основне завдання – зробити його зручним для городян усіх вікових категорій.



Переглядів: 2677
Поширень: 0