Учорашня злива, за оцінками міських служб, що займались ліквідацію її наслідків, була слабшою за першу, яка сталась на початку червня. В основному від стихії потерпала лівобережна частина Вінниці – Замостя та Старе місто. Однак найбільше дісталось жителям вул. Якіра, що на Тяжилові.

Злива тривала близько 2-х годин. МНС-сівці в кількості 45 людей особового складу та 9 одиниць техніки одразу приступили до ліквідації лиха, яке накоїла негода. Вони виїжджали 16 разів на заявки по підтопленнях. В такому ж режимі працювали і дорожні служби, які до пів-на-першу ночі вже порозчищали зливову каналізацію та малі річки по найбільш проблемних вулицях. А от на вул. Якіра разом з рятувальниками їм довелося працювати до 4-ї ранку. «Підтоплення цієї вулиці сталося суто через людський фактор – двоє тутешніх жителів, роблячи зручними під’їзди до своїх гаражів, звузили русло річки Тяжилівка. В результаті вчора вода піднялася і спричинила підтоплення вулиці. Тому поки комунальники розчищали русло річки, МНС-івці відкачували воду з дворів, - розповідає начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної і оборонної роботи та режиму секретності Олег Парфілов. – На обох людей, яким сусіди можуть «дякувати» за підтоплення, складені протоколи, і їм загрожують штрафні санкції».

А в районі вулиць Верхарна та Некрасова стався взагалі курйозний випадок – жителька вулиці викликала комунальників з проханням врятувати будинок та двір від підтоплення. Коли працівники служби приїхали і почали шукати причину підтоплення – у зливовій каналізації виявили невеликий килим. Жінка, яка викликала дорожників на підмогу, вихопила «врятований» килим і пішла собі із ним додому.

Не до жартів було в цей час мешканцям будинків 51-67 по вул. Островського, біля яких були складені дошки, двері та інший крам жителів. Під час зливи піднялась вода у річці Вінничка, куди до всього під час стихії впало дерево. В результаті – всі ці дошки разом з дверима попливли, бо річка вийшла з берегів. Роботи тривали і сьогодні, щоб впала вода і не було загрози подальших підтоплень цих будинків.

В цьому ж мікрорайоні (Островського), коли лютувала негода, на прибудинкових територіях впало близька десятка старих дерев, які пообривали електричні дроти. По двох будинках було виявлено пошкодження кабелю. Бригади Аварійно-диспетчерської служби приступили до ліквідації наслідків стихії вже о 22-й вечора – з дротами закінчили близько першої ночі. Електрику в будинках, де був пошкоджений кабель, відновили вже сьогодні. У суботу АДС та ЖЕКи працюють вже в режимі чергування: є відповідальні, які закріплені за територіями, і якщо щось стається – виїжджають по дзвінку.

А три бригади дорожників, які працюють сьогодні по місту, зосередились переважно на перевірці та обстеженню колодязів та решіток зливової каналізації і русел малих річок. Після того, як було обстежено лівобережжя міста, вони перейшли на інші мікрорайони – зокрема, Вишеньку, Слов’янку, Поділля та ін. Крім того, сьогодні завершили роботи по вул. Тарногродського в районі буд. 41-43, де вчора після зливи посеред дороги стояла вода, що заважало руху тролейбусів. Сьогодні тут працював екскаватор, щоб вирити рівчак і відвести воду подалі у поле.



Переглядів: 4701
Поширень: 0