Найбільша проблема правоохоронців – протидія майновим злочинам. Із 1229 крадіжок майна громадян розкрито лише 184. Такі дані озвучив під час засідання виконкому міської ради начальник Вінницького МВ УМВС України у Вінницькій області Юрій Куций.

Звіт начальника Вінницького МВ УМВС України у Вінницькій області Юрія Куцого про стан боротьби із злочинністю було заслухано під час засідання виконкому міської ради 4 липня. Як повідомив головний міліціонер міста, упродовж першого півріччя цього року до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено відомості та розпочато кримінальне провадження по 3132 кримінальним правопорушенням.

Протягом цього часу у рамках відпрацювань мікрорайонів зі складною оперативною обстановкою перевірялися піднаглядні особи, місця збору криміногенних елементів, збуту крадених речей та ін. Також проводилися відпрацювання міста в цілому та окремих територій із попередження та розкриття злочинів, перевірці автотранспорту.

Особливо гостро в обласному центрі стоїть проблема щодо протидії майнових злочинів. Із 1229 скоєних крадіжок майна громадян розкрито 184, або 14,1%, зазначив Юрій Куций.

Разом з тим, у звітному періоді на пріоритетних напрямках економіки було викрито 30 кримінальних правопорушень у сфері службової діяльності, у т.ч. 3 факти хабарництва. У господарській сфері було викрито 35 кримінальних правопорушень у сфері службової діяльності та 12 фактів фальшування грошей.

Також протягом першого півріччя 2013 року було виявлено 10 злочинів, пов’язаних із незаконним обігом зброї та вибухових речовин, задокументовано 93 факти незаконного виробництва і збуту наркотиків, виявлено 27 фактів збуту наркотиків. З незаконного обігу вилучено 3,486 кг наркотиків та сировини для їх виготовлення. Крім того, задокументовано один факт схиляння до вживання наркотиків.

У січні-червні 2013 року правоохоронці Вінниці виявили 356 адміністративних правопорушень, які були вчинені дітьми. Потягом першого цього періоду на території обласного центру були проведені профілактичні заходи, спрямовані на виявлення осіб, які використовують молодих людей для жебрацтва та втягують неповнолітніх у систематичне п’янство. Так, було виявлено чотири факти втягнення дітей в злочинну діяльність, один факт втягнення неповнолітньої в п’янство. «Керівництво УМВС у повній мірі усвідомлює важливість намічених проблем та мобілізує зусилля на усунення наявних недоліків», - зазначив Юрій Куций.

Також очільник вінницької міліції повідомив, що для забезпечення правопорядку на вулицях міста та у інших громадських місцях під час проведення масових заходів охорону громадського порядку забезпечували 4277 співробітників ОВС та 586 військовослужбовців військових частин 3008 та 3028. «Із метою забезпечення належного правопорядку у поточному році розроблені та поновлені комплексні плани охорони громадського порядку. Згідно планів єдиної дислокації розроблено 184 піших та 24 автомобільних маршрутів», - повідомив він.

Доповідь головного міліціонера Вінниці коментував перший заступник міського голови Володимир Кістіон: «На сьогодні крадіжок розкрито лише близько 14%. Цього замало. Тому потрібно звернути особливу увагу на цю проблему та докласти максимум зусиль для її вирішення».



Переглядів: 3814
Поширень: 0