Який гуманітарій не мріяв, щоб у школі цілий тиждень була тільки література та ніколи не викликали на уроці математики? Здійснилось, Міносвіти вирішило активно реформувати українські загальноосвітні заклади, аби старшокласники мали змогу вивчати лише ті предмети, які відповідають їх майбутній професії. Хоча наразі проект знаходиться на стадії обговорення, а сама реформа набере повну силу лишень за 5 років, суперечки навколо цієї теми точаться не на життя, а на смерть.

Повна революція в українській системі освіти - ось що пророкують нам такі зміни. Це означає, що шкільна вчителька, яка поклала до учбового п\'єдесталу більшу половину свого життя та накопичила неоціненний досвід, мусить знову перекваліфіковуватись, цього разу на європейський манір.

Наприклад фізик почне освоювати простори астрономії, а вчитель літератури вперше відкриватиме культурологію як для себе, так і для учнів. Замість багаторічної освітньої вежі, залишиться тільки фундамент, а саме шість обов\'язкових предметів. Це - українська мова та література, математика, історії України та всесвіту, іноземна мова, природознавство та фізична культура, яка, до речі, є в програмах усіх країн світу.

Профільні школи вже давно практикують у США, а з минулого року і в Росії. Тож аби якнайшвидше наздогнати попередників, до нововведень майбутніх педагогів готуватимуть ще в інститутах, адже краще попередити, ніж потім перепрофільовувати. Подробиці у відеосюжеті:



Переглядів: 2971
Поширень: 0