Мініатюрну Вінницю на кількох присадибних метрах створив вінничанин Олександр Фурер. Поруч із рослинами і струмком, який власник, жартуючи, називає Південним Бугом, розмістились водонапірна вежа, літак і арка, яка прикрашає вхід до Центрального парку культури і відпочинку. Символи Вінниці - мініатюрні, творити їх Олександру Фуреру допоміг художник-аматор.

Мініатюрну Вінницю на кількох присадибних метрах створив вінничанин Олександр Фурер

Зібрати разом усі символи рідного міста у вінничанина виникла після поїздки до Ізраїлю, де сім\'я Олександра побачила комплекс міст у мініатюрі із визначними пам\'ятками архітектури. Вражений ідеєю, вирішив зробити щось подібне у себе удома. Вежа, арка й літак - лише частина із усіх запланованих об\'єктів, які можна побачити тільки у Вінниці. Зараз Олександр мріє про інші визначні споруди, за якими впізнають місто. От тільки виконавця не може знайти.

Мініатюрну Вінницю на кількох присадибних метрах створив вінничанин Олександр Фурер

- Хотілось зробити цілий комплекс, але з дотриманням і пропорцій, і масштабу споруд, - розповідає Олександр Фурер. - Не встиг замовити напис "Вінниця" зі східцями, він при в\'їзді у місто з київського напрямку. Думаю, мініатюрну Вінницю сприйняли б "на ура" у Центральному парку. Кожна дитина і турист захотіли б там сфотографуватись. Ну чому європейські великі туристичні міста можуть собі дозволити таке цікаве місце, а ми ні? Це ж не потребує великих коштів.

До речі

Припускають, що перші приватні парки мініатюр з\'явились на початку ХХ століття. Зазвичай, макети будівель були декором для садових залізних доріг. Першим загальнодоступним парком мініатюр став парк Беконскот (Bekoscot), відкритий у 1929 році. Спочатку парки мініатюр були популярні тільки у Великобританії. З\'являтись у Європі вони почали після Другої світової війни.

У Києві є свій парк мініатюр. Він розташований на території гідропарку. Площа "Києва у мініатюрі" - 1,8 га, тут виставлені 48 моделей архітектурних об\'єктів столиці України, які виконані у масштабі 1:33.



Переглядів: 5476
Поширень: 0