Суд виніс рішення про арешт неодноразово судимої 26-річної жінки, яка під виглядом вірянки з дитиною на руках викрала гроші та коштовні пожертви прихожан більше ніж на три тисячі гривень.

До чергової частини другого відділу міліції скаржились прихожани та настоятелі двох вінницьких церков. Розповідали, що невідома жінка з дитям на руках викрала скриньку з пожертвами для хворих дітей від Преображенського Собору і жертовник з мощами святих великомучеників та золотими приношеннями з храму Святого Серафима, що у Вінниці.

настоятель храму святого Серафима протоієрей Олександр

- На проповіді було більше 120 людей, - розповідає настоятель храму святого Серафима протоієрей Олександр, - я сказав, що в нас таке сталося. Прихожани стояли плакали. Вони всі плакали не за золотом, не за тим мощовиком, який також являє цінність якусь матеріальну, вони плакали за тою духовною спадщиною, яку ми втратили.

Жінку з дитям не раз бачили в різних церквах міста, докладно описали її зовнішність. Міліція розпочала розшук, згодом встановила особу 26–річної паломниці, навідались до родичів в одному з райцентрів області.

начальник 2-го відділу міліції Олександр Король.

- Її мати, виховуючи двійко її дітей (затримана позбавлена батьківських прав), не підтримує родинних стосунків з дочкою, враховуючи те, що вона, також в свій час, її обікрала, - розповідає начальник 2-го відділу міліції Олександр Король.

затримана

Затримали жінку на третій день пошуків. Та, випатравши скриньку та жертовник, здала цінності в ломбард. Разом зі співмешканцем, маючи більше трьох тисяч гривень виручки, влаштували триденний вихідний в готельному номері. До суду вінницька «мадонна» вирушила з немовлям на руках та четвертою вагітністю.

- Враховуючи те, що вона, на сьогоднішній день, має непогашену судимість, попередньо вона позбавлена волі з іспитовим строком 1,5 місяці, то їй загрожує від 5-ти до 7-ми років. Судом міста Вінниці зазначена особа заарештована і в даний час утримується в ізоляторі тимчасового тримання, - повідомив Олександр Король.

До остаточного рішення суду, дворічна донька затриманої перебуватиме під опікою в одному з дитячих будинків Вінниці.

- Коли я спілкувався з нею,- продовжує настоятель храму отець Олександр, - я не побачив в ній ніякого розуміння чи покаяння. Я думав, що вона скаже «простіть», чи «я не знала, не розуміла». Вона говорить, що «так собі, в мене вийшло спонтанно».

Викинуту, як непотріб, скриньку з мощами святих шукає міліція та прихожани храму. Можливо її хтось знайшов. Жертовник виготовлений з червоного дерева та в середині має хрест з вмонтованими капсулами. Віряни та настоятель храму звертаються до вінничан з проханням повернути духовну спадщину осиротілій громаді.



Переглядів: 4611
Поширень: 0