Другий етап реконструкції тепломереж по вулиці та провулку К. Маркса має завершитися до 10 серпня, а загалом усі роботи у цьому мікрорайоні фінішують 30 вересня.

Тривають другий та третій етапи модернізації системи теплозабезпечення мікрорайону «військового містечка» у рамках спільного зі Швейцарською Конфедерацією проекту. Наразі роботи ведуться біля котельні по вулиці К. Маркса, 18 та житлових будинків, що по парній стороні однойменного провулку. Як повідомив технічний директор комунального підприємства «Вінницяміськтеплоенерго» Олег Розборський, вже виконані усі земельні роботи з розкопок, усі демонтажні роботи і прокладено близько 700 метрів нових трубопроводів.

«Реконструкція системи теплопостачання по вулиці та провулку Карла Маркса розбита на п’ять етапів. Вони передбачають заміну теплових мереж, прокладку каналізації під кабельну лінію, протяжку кабельних ліній для системи SCADA, встановлення індивідуальних теплових пунктів. Усього ця ділянка має протяжність 5,3 кілометри, і на сьогодні повністю завершено роботи першого етапу на ділянці довжиною 2,3 кілометри. Протяжність мереж другого та третього етапів – трохи більше кілометра. Це найскладніша ділянка робіт, оскільки йдеться про магістральні теплові мережі діаметром від 219 до 355 мм», - зазначив Олег Розборський. За його словами, фінішувати роботи на цій ділянці мають до 10 серпня. А з 19 числа цього місяця розпочнеться постачання індивідуальних теплових пунктів для житлових будинків. Тендер на поставку обладнання виграла швейцарська фірма, субпідрядник – фірма з Болгарії. Усі 51 ІТП мають прибути до двадцятого вересня.

Фінішує реконструкція системи теплопостачання по вулиці та провулку К.Маркса 30 вересня, аби 15 жовтня опалювальний період у цьому мікрорайоні розпочався без проблем, зазначив Олег Розборський.

Довідка:

Спільний зі Швейцарською Конфедерацією проект передбачає реконструкцію системи централізованого теплопостачання у двох мікрорайонах Вінниці: в районі вулиці та провулку Карла Маркса та на Тяжилові (вул. Баженова). Реконструкція системи теплопостачання мікрорайону від котельні по вул. Баженова, 15 триватиме у 2014 році. В рамках проекту буде проведено реконструкцію котельні та теплових мереж довжиною 4 км, влаштування 49 індивідуальних теплових пунктів у багатоповерхівках, а також встановлення системи SCADA для автоматичного регулювання та контролю параметрів теплоносія.
 



Переглядів: 3747
Поширень: 0