Він передбачає реконструкцію каналізаційно-насосної станції, будівництво дюкерного переходу через річку Південний Буг, будівництво напірного колектору від дюкерного переходу до очисних споруд та мережі каналізації від вулиці Левадної до тупика Маяковського

У місті розпочато третій етап каналізування приватного сектора Дальнього Старого міста. У його рамках до кінця року планується провести реконструкцію каналізаційно-насосної станції, побудувати напірний колектор та дюкерний перехід через Південний Буг, а також прокласти мережі каналізації від вулиці Левадної до тупика Маяковського (мікрорайон «Зоряний»).

Як повідомив заступник директора департаменту міського господарства міської ради Григорій Пурдик, фінансування робіт відбувається за рахунок бюджетних коштів: 3,2 мільйони надійдуть з обласного бюджету і 700 тисяч – з міського.

«Реалізація цього проекту дасть можливість каналізування й інших мікрорайонів Старого міста, зокрема, «Лівобережний» та «Поділля», - повідомила голова Асоціації органів самоорганізації населення міста Вінниці Наталія Панчук.

За її словами, крім цих робіт, на 2013 рік заплановано будівництво мереж каналізування на вулицях, які обслуговуються квартальними комітетами «Надія», «Хутір Шевченка», «Київський» та «Димитрівський».

«Роботи відбуваються на засадах співфінансування мешканців приватного сектору та міського бюджету, а також обласного екологічного фонду», - зазначила Наталія Панчук.

Нагадаємо, роботи з прокладання магістральної мережі каналізації у приватному секторі Вінниці розпочались у листопаді 2010 року з мікрорайону «П’ятничани». Паралельно відбувалося каналізування приватного сектору на Старому місті. Серед перших були забезпечені мережею водовідведення вулиці Українська та Грабовська, а також провулки Ушакова та Смирнова. Другий етап будівництва мережі каналізації на Старому місті, який стартував у 2011 і тривав до березня 2013-го, охопив квартальні комітети «Зоряний», «Лівобережний», «Царина» та «Поділля». За цей час мережі центрального водовідведення були прокладені по вулицях Демчука, Ілика, Киянко, Добрих сусідів, Квітуча, Новий узвіз, Левадна, провулках Сусідський, Сонячний, Замріяний та ін.



Переглядів: 3754
Поширень: 0