Про це газеті „МІСТО” повідомив начальник управління земельних ресурсів міської ради Олександр Бондарчук. Він зазначив, що вже готова технічна документація по винесенню меж ПЗС в натурі на ділянці від підприємства „Водоканал” до Київського мосту. Як розповів Олександр Бондарчук, ПЗС на папері задокументовані з 1996 року – фахівцями київського інституту. Тоді цю документацію затвердив виконком вінницької міської ради. З того часу межі ПЗС так і не були відтворені на реальній місцевості. Їх мають позначити на території бетонними межовими знаками.

- Допоки цього не зроблено, діють межі, встановлені на папері столичними фахівцями. А вони на деяких територіях різали просто по живому. Фактично, подекуди межа ПЗС проходила через будинок. Аби уникнути цих речей, ми маємо винести в натуру межі ПЗС, з урахуванням обставин, що склалися до 1996 року. Адже земельні ділянки вінничани отримували з 1940-их років. Сьогодні це питання впорядковується.

На останній сесії міської ради депутати дали погодження на винесення меж ПЗС річки Шереметка, яка впадає у став Поділля (Вишенське озеро). Там в межах ПЗС буде знаходитися майже 3,5 га території Вінниці. Нагадаємо, що на ділянках, які визначені як ПЗС не можна будувати, навіть, отримати таку землю у власність – не можна. Окрім випадків, якщо будинок було зведено до 1996 року, коли було прийнято Земельний Кодекс України.


Переглядів: 4105
Поширень: 0