Пельмені, вареники, голубці, млинці, які виготовлялися без відповідних документів з порушенням санітарних вимог, реалізовувалися на вінницьких ринках.

Як повідомив начальник ветеринарної міліції УМВС України у Вінницькій області Павло Дармограй, підпільне виготовлення заморожених м’ясних напівфабрикатів у цеху, розташованому по вулиці Острозького, проводилося з порушенням ветеринарно-санітарних і гігієнічних вимог та норм чинного законодавства щодо дотримання умов безпечності та якості харчових продуктів.

На момент перевірки у морозильній камері працівники ветеринарної міліції виявили понад 20 кг готової продукції: пельменів, вареників, голубців, млинців, які реалізовувалися на вінницьких ринках. Документи, які б засвідчували походження м’ясної сировини та якість і безпечність готової продукції, у власника виробництва були відсутні. Без жодних документів та санітарних книжок виготовляли напівфабрикати три наймані працівниці.

Під час перевірки з’ясувалося, що готова продукція, яка надходила до торгових точок, не досліджувалася на показники безпеки у державній лабораторії ветеринарної медицини.

Власника виробництва, притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 107 КУпАП «Порушення правил щодо карантину тварин та інших ветеринарно-санітарних вимог», яка тягне за собою накладення штрафу на громадян від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Притягнутий до адмінвідповідальності підприємець пояснив міліціонерам, що він давно хоче оформити усі необхідні документи для цього виду діяльності, але не знає з чого починати. Працівники ветміліції допомогли чоловіку з оформленням документів.



Переглядів: 5824
Поширень: 0