Вперше свято Міжнародного дня молоді світова спільнота відзначала 2000 року. Започатковане воно Генеральною Асамблеєю ООН за пропозицією Всесвітньої конференції міністрів у справах молоді, що відбулася в Лісабоні 1998 року.

У Вінницькій області проживає майже 500 тисяч молодого населення, що складає більше 30 відсотків. Вінниччина посідає 11 місце в Україні за кількістю молоді, тому ми є доволі «молодим» регіоном, - вважає очільниця управління у справах сім’ї та молоді Олена Стоялова.

Кожне добре починання потребує підтримки, а особливо, коли це стосується старту в житті. Тому за ініціативи Президента України було прийнято Державну цільову соціальну програму «Молодь України» на 2009 – 2015 роки, спрямовану на створення умов для ефективної самореалізації молоді, забезпечення всебічної підтримки та розвитку її громадської активності, реалізації інтелектуального, фізичного, творчого потенціалу. На основі цієї програми прийнято регіональну «Молодь Вінниччини». На її реалізацію виділено чималий фінансовий ресурс - 6 мільйонів гривень.

Однією із найбільш болючих питань є працевлаштування молоді, тому багато державних інституцій працюють над подоланням цієї проблеми. І ставку роблять на розвиток молодіжного підприємництва. Щороку Молодіжним центром праці проводиться конкурс бізнес-планів, - ділиться Олена Стоялова. Так, переможцем минулорічного конкурсу став фермер із Тиврівського району, який пропонував своє бачення, як можна фермерам зробити свою роботу більш успішною, він отримав досить серйозну інвестицію, яка вимірюється сумою більше як мільйон гривень.

Сучасні молоді люди – доволі активні, вони прагнуть не просто спостерігати за подіями, брати в них безпосередню участь, творити їх. З цією метою створюються молодіжні громадські організації.

На сьогоднішній день їх налічується більше як 210, і більше як 75 сьогодні мають статус обласних.

Багато молодих людей, які досягають чогось у своєму житті, починали свій шлях із громадської роботи, - вважає голова Спілки молодіжних організацій Вінниччини Ольга Безпалько. Вона переконана: на сьогодні передумов для самореалізації молоді більш, ніж достатньо.

Молодіжні спілки відкривають нові можливості і дають шляхи розвитку, адже тут активісти мають змогу втілити у життя найсміливіші свої ідеї.

На засіданні дискусійного клубу «Діалог» депутат Студентського парламенту Вінниччини Роман Молдован ділився досвідом публічних виступів. Сам мав проблеми з дикцією, але шляхом наполегливої праці над собою подолав їх.

Молодь – велика сила, яка здатна змінити обличчя світу. Головне – не бути байдужим до того, що відбувається навколо. І тоді кожен обов’язково знайде своє місце під сонцем.

Нагадаємо,  нещодавно Forbes опублікував рейтинг кращих міст для бізнесу, де Вінниці на 6 місці. А от в рейтингу кращих міст для життя в Україні  Вінниця на першому місті.



Переглядів: 3851
Поширень: 0