З метою здійснення контролю за правомірністю експлуатації транспортних засобів на вулично-шляховій мережі, а також виявлення та припинення фактів незаконного перебування на території України транспортних засобів іноземної реєстрації та порушення їх водіями правил митного режиму, на території Вінниччини у період з 26 липня по 16 серпня 2013 року проводяться цільові профілактичні заходи під умовною назвою «Митний контроль».

Під час операції здійснюється виявлення та документування фактів незаконного перебування на території України транспортних засобів та порушення їх власниками правил митного режиму.

За два з половиною тижні працівники ДАІ Вінниччини виявили 13 транспортних засобів, які незаконно перебувають на території України.

Так, 9 серпня в м. Гнівань по вулиці Фрунзе працівниками ДАІ було зупинено автомобіль БМВ 530 Д під керуванням 23-річного жителя м. Житомир. Відповідно до даних митниці на територію України 08.12.2012 року заїхав громадянин Ізраїлю. На українця було складено адміністративний протокол за ст. 121 ч. 6 КУпАП, автомобіль доставлено на арештмайданчик.

В Калинівському районі було зупинено автомобіль «Ауді А-6», що перебуває у міжнародному русі на території України більше двох місяців та водій тимчасово не зареєстрував легковик в ДАІ в установленому порядку. На нього також складено адміністративний протокол, яким передбачено стягнення штрафу у розмірі від 170 до 255 гривень. Окрім того, автомобіль поставлено на арештмайданчик.

Цілеспрямовані профілактичні заходи проходять по всій Україні і ще триватимуть два дні, проте контроль за не розмитненими транспортними засобами буде постійний. У своїх зусиллях працівники ДАІ об’єдналися з митною службою.



Переглядів: 3939
Поширень: 0