З 1 вересня у трьох садках міста запрацюють додаткові групи для дошкільнят. Ще в шести закладах роботи по підготовці приміщень наразі тривають. Загалом до кінця року планується відкрити у існуючих ДНЗ 14 додаткових груп. У двох садках (ДНЗ №75 та 52), які вже у такий спосіб розширились, побував міський голова Володимир Гройсман у п’ятницю, 16 серпня. Також мер відвідав Спеціальну загальноосвітню школу І-ІІ ступенів з дошкільним відділенням, де навчаються діти з вадами розумового розвитку.

Вже традиційно напередодні нового навчального року міський голова Володимир Гройсман відвідує дитячі навчальні та дошкільні заклади. Цього разу такими об’єктами стали ДНЗ №75, 52 та Спеціальна загальноосвітня школа І-ІІ ступенів з дошкільним відділенням. У цих закладах, як й інших школах та садках, протягом літа було проведено ряд ремонтних робіт.

Так, в ДНЗ №75 влітку відремонтували 254 м2 покрівлі, 48 метрів водогону, замінили півтора десятки вікон та дверей, зробили ремонт в трьох санвузлах, чотирьох групах і в музичному залі. Також садок поповнився новими меблями, в тому числі 40 столами.

А в ДНЗ №52 цієї осені буде відкрито додаткову групу. Завдяки цьому в садку за багато останніх років вперше не буде черги. Загалом влітку тут відремонтовано 357 м2 покрівлі, замінено 500 метрів водогону, 120 метрів тепломереж, 110 метрів електромереж, капітально відремонтовано три санвузли і 450м2 підлоги, замінено 21 вікно та 10 дверей. Зроблено ремонт в 5 кабінетах, 11 групових кімнатах, харчоблоці, спортивній і музичній залах, медкабінеті, пральні. Придбано 8 столів, 35 стільчиків, 11 шаф та інші дитячі меблі.

Готувався до нового навчального року і колектив Спеціальної загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів з дошкільним відділенням. Тут навчаються особливі діти, які мають вади розумового розвитку. Вони по-іншому сприймають світ, і потребують особливого ставлення та методики навчання. У цій спеціальній школі діти багато працюють своїми руками, вони вчаться шити, в’язати, робити різні вироби, одним словом – творити практичні і потрібні речі. У кожному класі для здійснення корекційно-розвивальної роботи створено зони корекції та релаксації, виготовлено різноманітне обладнання, яке сприяє розвитку сенсомоторики, корекції осанки, навиків самообслуговування, соціальної адаптації та пізнавальних інтересів. Влітку тут теж відремонтовано покрівлю, замінено 17 вікон, придбано 10 шкільних парт та 3 класні стінки, комп\'ютер, телевізор та іншу необхідну техніку.

«Я вважаю, що дошкільна освіта нашого міста тримається на особистостях, які готові віддавати частинку себе нашим дітям, - сказав під час відвідин дитячих садків міський голова Володимир Гройсман. Наші дитячі садки на досить високому рівні з точки зору якості і охоплення дітей дошкільною освітою. Хоча в плані матеріально-технічного забезпечення нам є над чим працювати, і якби ми мали трішки більше ресурсів, які б залишались на території, безумовно, ми б сюди спрямовували значно більше коштів. Зараз ми працюємо над тим, щоб створювати нові садочки і створювати нові місця для дітей – це головний пріоритет».



Переглядів: 9256
Поширень: 0