З 20 серпня в Україні стартував комплекс профілактичних заходів «Увага! Діти на дорозі!». Своєрідний «місячник безпеки» (акція триває до 20 вересня) проводиться щорічно, щоб недопустити дорожньо – транспортних пригод із дітьми.

Літні канікули добігають кінця, а це означає що на вулицях міст та селищ знову побільшає маленьких пішоходів. Аби нагадати дітям Правила дорожнього руху, призабуті за літній період, інспектори ДАІ проведуть у перші дні вересня уроки з правил безпечної поведінки на дорозі, забезпечать чергування біля шкіл для безпечного пересування дітей до місць навчання.

Крім того, для підготовки вулично-дорожньої мережі до нового навчального року, Державтоінспекція здійснить обстеження ділянок, що прилягають до територій дитячих та навчальних закладів та якими проходять маршрути руху шкільних автобусів.

Керівництво обласної Державтоінспекції звертається до водіїв з проханням не забувати: поведінка дитини на дорозі часто є непередбачуваною, тож слід бути особливо уважними до маленьких учасників дорожнього руху. Не порушуйте Правила, зменшуйте швидкість поблизу пішохідних переходів, будьте пильні і уважні під час руху біля навчальних закладів. Можливо саме зараз дорогу переходить і ваша дитина!

Приділити більше уваги дітям потрібно й батькам. Безпека ваших дітей насамперед залежить від вас. Не полінуйтеся вкотре нагадати дітям основні правила безпечної поведінки на дорозі, пройдіть з ними маршрутом від будинку до школи, звертаючи увагу на особливості дорожнього руху. І звичайно, дотримуйтесь Правил самі, адже найкраще навчання – це ваш особистий приклад правильної поведінки.

Державтоінспекція Вінниччини сподівається на взаєморозуміння між усіма учасниками дорожнього руху і що разом ми не допустимо жодної автопригоди за участі дітей.



Переглядів: 5840
Поширень: 0