Працівники вінницького управління державної служби боротьби з економічними злочинами та державної фітосанітарної інспекції під час спільної перевірки виявили грубі порушення законодавства на ринку обігу засобів захисту рослин.

Кричущі порушення були виявлені в діяльності вінницької філії одного з акціонерних товариств, яке займалося торгівлею пестицидів та агрохімікатів. Складське приміщення не відповідало санітарним вимогам для зберігання таких речовин, були відсутні сертифікати якості на продукцію, частина агрохімікатів була з простроченими термінами придатності, засоби захисту рослин перевозилися непридатним для цього автотранспортом.

- Крім того, на підприємстві були виявлені не опломбовані препарати з явними ознаками підробки. Загалом на складі зберігалося більше 4-х тонн пестицидів та агрохімікатів сумнівної якості, які несли потенційну загрозу екології та здоров’ю громадян, - каже начальник УДСБЕЗ УМВС Іван Наумов.

На підставі виявлених порушень Державною фітосанітарною інспекцією Вінницької області порушено питання перед Міністерством Аграрної політики та продовольства України про позбавлення даного підприємства ліценції на зайняття цим видом діяльності.

Також правоохоронці викрили незаконну діяльність вінницького приватного підприємця, якому доведеться нести кримінальну відповідальність за підпільну торгівлю агрохімікатами. Підприємливий вінничанин взагалі не мав на таку діяльність відповідних дозвільних документів. Під час перевірки у складському приміщенні було виявлено та вилучено понад 20 тисяч доз агрохімікатів загальною вагою близько 700 кг сумнівної якості. Жодних документів, які б посвідчували їх походження та сертифікатів відповідності власник надати не зміг.

За словами начальника УДСБЕЗ УМВС у Вінницькій області підполковника міліції Івана Наумова, за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.321 КК України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів без спеціального на те дозволу).

За такий злочин передбачено покарання до трьох років позбавлення волі.



Переглядів: 3666
Поширень: 0