Сила силенна найвизначніших літературних творів була написана при свічках. Скільки натхнення до створення нових шедеврів подарувало це мляве світло поетам та письменникам? На жаль сьогодні така якість освітлення гарній роботі не сприяє. Адже майже 65% жителів мегаполісів України зовсім не задоволені як недостатністю, так і нерівномірністю штучного освітлення свого робочого місця.

Люди скаржаться роботодавцям, що низька якість освітлювальних пристроїв провокує в них втому, сонливість та зниження уважності, що безпосередньо впливає й на об\'єми виконаної роботи. Як відзначають респонденти найбільш небезпечними для здоров\'я є ранкові та вечірні робочі години, а також осінній та зимовий періоди, коли день зменшується, та людям доводиться допрацьовувати останні години, коли на дворі вже темно.

За даними Київського обласного лабораторного центру Держсанепідемслужби України найгірші справи з освітленням зазвичай спостерігаються в «бідних» галузях, таких як охорона здоров\'я та освіта. Там якістю освітлювальних пристроїв задоволені 45% опитаних , а рівномірністю - тільки 35%.

А от в найбільш комфортних « освітлювальних» умовах працюють ІТ фахівці, фінансисти та юристи. Аби раз і назавжди вирішити питання з освітленням експерти закликають керівництво переходити на нові світлодіодні технології, що дозволяє зекономити на 70 % більше електроенергії порівняно з іншими джерелами світла , підвищити продуктивність підприємства від 8 % до 16 % та назавжди залишити напівтемряву декорацією лише для романтичних вечорів



Переглядів: 2973
Поширень: 0