З початку року на автошляхах Вінниччини сталося 335 дорожньо-транспортних пригод, під час яких 57 людей загинули і 411 отримали травми різного ступеня важкості та госпіталізовані до лікарняних закладів області. У порівнянні з минулим роком кількість фатальних наслідків зменшилась майже удвічі, проте травмованих людей зросла на 14,8 відсотків. Основними причинами автопригод стали керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння, створення аварійної ситуації, перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів, порушення правил маневрування або обгону, порушення правил проїзду перехресть та пішохідних переходів.

Державтоінспекція посилює контроль заради збереження життя і здоров’я людей

З метою зниження рівня аварійності в період масового руху автотранспорту до місць відпочинку і у зворотному напрямку у період з 28 серпня по 8 вересня цього року на автошляхах області проводяться цільові профілактичні заходи щодо дотримання учасниками дорожнього руху швидкісного режиму, правил маневрування та обгону, проїзду перехрестя, пішохідних переходів тощо. Особливу увагу інспектори ДАІ приділяють дотриманню правил дорожнього руху водіями на маршрутах руху автотранспорту від місць відпочинку, зокрема у напрямку Азовського та Чорного морів, розташування оздоровчих і санаторних закладів.

За виявленими такими фактами як перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів, працівники ДАІ вживають жорстких заходів реагування до водіїв-порушників, що передбачено ст. 122 ч.1 КУпАП. За вісім днів відпрацювання за перевищення руху інспекторами складено 665 адміністративних протоколів. Крім того, ними затримано та притягнуто до відповідальності 278 водіїв, які керували транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння. Всього виявлено 2324 випадків порушення Правил дорожнього руху, з них 1603, які відносяться до грубих.

Профілактичні заходи тривають.



Переглядів: 3586
Поширень: 0