Мета операції "Документ" полягає у тому, аби виявити у водіїв різноманітні візитні картки, талони, пропуски правоохоронних органів. У таких документах найчастіше прохання сприяти водіям в безперешкодному пересуванні автівкою, надавати допомогу аби уникнути відповідальності за порушення Правил дорожнього руху, повідомляє Служба профілактичної роботи УДАІ УМВС у Вінницькій області.

- Це пов’язано з тим, що деякі водії, для того, щоб уникнути відповідальності показують працівникам ДАІ всякого роду візитні картки, посвідчення, в яких написано власнику цього посвідчення надавати всебічну допомогу. А мета таких цього заходу - виявляти такі випадки, - розповів начальник служби профілактичної роботи УДАІ УМВС у Вінницькій області підполковник міліції Володимир Мотичко.

Якщо водії пред\'являтимуть такі документи, інспектори їх вилучатимуть та направлятимуть поштовим зв’язком до Департаменту ДАІ. А водіїв за таке штрафуватимуть.

- Державтоінспекцією не видаються ні візитні картки, ні посвідчення, за допомогою яких можна уникнути відповідальності, - запевнив Володимир Мотичко. - Таких документів немає. Тому, якщо водій порушив правила дорожнього руху, він має нести відповідальність, передбачену Кодексом про адмінпорушення. Так що ні одне таке посвідчення чи візитна картка від відповідальності не може звільнити водія".

На українських дорогах операція "Документ" триватиме до 7 вересня. По закінченні заходів стане відомою кількість вилучених візиток чи посвідчень на Вінниччині.



Переглядів: 3216
Поширень: 0