У понеділок 16 вересня з 16-ї до 19-ї години на Майдані Незалежності (у сквері біля готелю «Поділля») проходитиме ярмарок громадських організацій «Вільна кава для вільних людей». Захід проходитиме у форматі інформаційної кав’ярні. Тут можна буде познайомитися з діяльністю близько 20 громадських організацій, долучаться до створення онлайн-картини Вінниці та залишити свої ідеї й пропозиції щодо розвитку міста на величезному пазлі.

«Ярмарок має на меті познайомити вінничан з діяльністю громадських організацій, і зробити це у затишній атмосфері. Ми хочемо донести до людей, що брати участь в діяльності таких організації – цікаво та корисно, а в Європі та Америці ще й престижно,» – розповідає керівник грантового відділу та молодіжних програм благодійного фонду «Подільська громада» Альона Данілова.

"Вільну каву для вільних людей"

В інформаційній кав’ярні не лише питимуть каву, чай, ласуватимуть солодощами, а й обговорюватимуть як уже успішно реалізовані громадськими організаціями проекти, так і ті, що плануються. Особливістю заходу стане «експрес-побачення», коли представники різних громадських організацій знайомитимуться з діяльністю один одного.

На ярмарку діятиме виставка фотографій з різних заходів громадських організацій та ініціативних груп. Її оформлять у вигляді «Фотосушки», це коли роботи кріпляться до натягнутих мотузок за допомогою прищепок. Розглянувши фото, люди зможуть обрати найцікавіший для себе проект та взяти у ньому участь, а, можливо, навіть стати новим членом громадської організації, яка його реалізує.

"Вільну каву для вільних людей"

Також кожен зможе долучитися до створення онлайн-картини Вінниці, власноруч розмалювати еко-сумку з символікою міста та взяти її собі на пам’ять. Ті, хто має ідеї та пропозиції щодо розвитку Вінниці, зможуть залишити їх на спеціально створеному величезному пазлі. Крім того, свої побажання та пропозиції можна буде залишити, як і в будь-якій кав’ярні, у «Книзі відгуків».

Начальник інформаційно-аналітичного відділу департаменту правової політики та якості Володимир Хорошев зазначає, що міська рада підтримала проведення інформаційної кав’ярні і зацікавлена у тому, щоб громадська активність та ініціатива у місті розвивались: «З минулого року почала діяти грантова програма по підтримці проектів громадських організацій. Заявлені проекти проходять через конкурсний відбір, і ті, які є найбільш цікавими та суспільно корисними для громади, отримують часткове фінансування з міського бюджету для їх реалізації. Частина з цих проектів буде представлена на цьому ярмарку.»



Переглядів: 5251
Поширень: 0