За останні півроку українські користувачі Яндекса задали близько 200 тисяч запитів зі словами "чому не можна". Майже дві третини з них пов\'язані із забобонами та прикметами, наприклад [чому не можна стригти чоловіка].

Яндекс вивчив запити вінничан про прикмети та забобони

Пояснення забобонам користувачі хочуть знайти у зв\'язку з різними важливими подіями в житті. Наприклад: [чому не можна одружуватися в червні], [чому не можна стригтися під час вагітності], [чому не можна хрестити першу дівчинку], [чому не можна вітати заздалегідь]. Також багато повір’їв стосується всього, що пов\'язано зі сном і ніччю.

Топ-5 популярних запитів мешканців Вінниччини про забобони:

Чому не можна…

1. фотографувати сплячих

2. дивитись у дзеркало вночі

3. спати навпроти дзеркала

4. дивитися кішці в очі

5. спати ногами до дверей

Крім заборон, користувачі цікавляться повір\'ями, що передбачають майбутнє. За останні шість місяців українці задали Яндексу понад півтора мільйона запитів зі словами "прикмета" та "до чого". Найчастіше шукали прикмети, пов\'язані зі сновидіннями: [до чого сниться весілля], [яка прикмета якщо уві сні загубив ключі]. Також запитували про події, що відбуваються наяву. Наприклад: [що за прикмета перегоріли одночасно всі лампочки у квартирі], [голуб залетів у вікно яка прикмета], [до чого чешеться ліве вухо], [до чого розбивається дзеркало].

Які ще прикмети та забобони шукають жителі Вінниці та області:

[залетів кажан прикмети]

[чому не можна їсти перед дзеркалом]

[чому не можна бажати удачі]

[чому не можна фотографувати котів]

[фікус народні прикмети]

[брови зрослися прикмета]

[прикмети червоний гаманець]

[жаба у квартирі прикмети]


Переглядів: 5635
Поширень: 0