У Вінниці 17 вересня ДАІ розпочала операцію "Пішохід". На вінничан, які переходять дорогу у невстановленому місці, складатимуть адміністративні протоколи і штрафуватимуть. А також запрошуватимуть до мікроавтобуса подивитися відеоролик про наслідки аварій.

ДАІ розпочала операцію «Пішохід»

- Проаналізувавши ситуацію з першого вересня до сьогодні, ми маємо сім ДТП із потерпілими з вини чи за участі пішоходів. Внаслідок аварій дві людини загинули і п’ять травмувалися, - повідомив керівник відділу ДАІ Вінниці Анатолій Присяжнюк. – Пішоходи, які порушили правила дорожнього руху і на яких склали протокол, згідно із законом мають сплатити штраф у розмірі від 51-ї до 85-ти гривень. Сьогодні ми на місці складатимемо протоколи і штрафуватимемо, адже минулі роки коли проводилися профілактичні бесіди і показ фільмів не дали очікуваних результатів.

ДАІ розпочала операцію «Пішохід»

За півгодини біля Залізничного вокзалу співробітники ДАІ разом із журналістами нарахували п’ять пішоходів, які переходили дорогу у невстановленому місці. Порушників зупиняли, проводжали до мікроавтобусу, де показували відеоролик, і складали адміністративний протокол. Люди дивилися відео без ентузіазму, більше сперечалися з інспектором, чого саме його затримали, а не іншого, який також перейшов дорогу не за правилами.

ДАІ розпочала операцію «Пішохід»

- Перший раз перейшов дорогу не по пішохідному переході. Просто задумався і пішов, я сам водій, і розумію, що на дорозі потрібно бути уважним. Правила дорожнього руху знаю, а от якось так трапилося. Більше взагалі ніколи не буду переходити дорогу у не дозволених місцях, - говорить вінничанин Віталій.

Вінничани, побачивши працівників ДАІ, камери і фотоапарати, почали квапитися на пішохідний перехід. Але траплялися й ті, що не звертали уваги ні на кого і переходили там, де їм зручніше. Ось і наступний порушник вирішив не робити кілька кроків до переходу, а перейти дорогу там, де заманулося.

ДАІ розпочала операцію «Пішохід»

- Біля Залізничного вокзалу такий потік автомобілів і людей, що важко рухатися всім, тому і порушуємо. Як на мене, тут потрібно зробити підземний пішохідний перехід, тоді стане краще всім рухатися. Штраф, звісно, доведеться сплатити. От і сходив на базар, - закінчує жартом вінничанин Валерій.

У Вінницькій Державтоінспекції повідомляють, що операція "Пішохід" проходитиме на великих перехрестях міста і там, де постійний великий потік людей.

ДАІ розпочала операцію «Пішохід»

Довідка:

Із 1 січня по 17 вересня у Вінниці сталося 87 аварій. Шестеро людей загинули. Більша частина ДТП сталася із вини пішоходів.



Переглядів: 7693
Поширень: 0