17 тролейбусів, які пройшли ремонт з початку цього року, працюють на лініях. На різних стадіях ремонту наразі знаходяться іще 18 тролейбусів. Капітальний і середній ремонт також пройшли 16 трамваїв. Ця робота продовжиться і в подальшому. А наступного року підприємство готується поновити рухомий склад тролейбусного та автобусного парку на 70 одиниць за рахунок запозичень під державні гарантії.

Програма з капітально-відновлювального ремонту тролейбусного парку силами ТТУ розпочалась майже два роки тому. Протягом минулого року спеціалістами підприємства було відремонтовано 20 тролейбусів. У поточному році перед підприємством стоїть завдання відновити іще 40 тролейбусів. Таким чином за 2012-2013 роки ТТУ капітально відремонтує більше половини одиниць тролейбусного парку (щодня на лінії виходять 111 тролейбусів).

За словами керівника підприємства Миколи Форманюка, ця робота вже поставлена на потік. З початку року провели капітально-відновлювальний ремонт 17 тролейбусів, і всі вони задіяні у перевезеннях пасажирів. Ще така ж кількість техніки знаходиться у депо на різних стадіях ремонту. Тролейбуси, які пройшли КВР, протягом щонайменше десяти років не потребуватимуть поточного ремонту. Крім капітального ремонту, цьогоріч також проведено і середній ремонт 12 тролейбусів.

Програма по відновленню і модернізації муніципального транспорту продовжуватиметься і наступного року. Крім того, ТТУ очікує у 2014 році поставку 30 нових автобусів та 40 тролейбусів. Вони будуть придбані за кредитні ресурси під державні гарантії. Державна програма, під яку реалізовується проект з придбання муніципального транспорту, передбачає відшкодування 50% тіла кредиту і 50% відсотків по кредиту з дербюджету. За такою ж схемою у Вінниці наступного року завершиться ще один дуже важливий для міста проект, пов’язаний із транспортною інфраструктурою – буде добудовано трамвайне кільце, яке з’єднає вул. Келецьку із автовокзалом «Західний».

Микола Форманюк розповідає, що у найближчих планах підприємства капітально відремонтувати трамвайну колію на площах Жовтневій та Гагаріна, розворотному кільці «Електромережа»: «Ми це хочемо зробити до кінця року. Спеціалістами служби колії вже проведено капітальний ремонт трамвайної колії на перехрестях Хмельницького шосе з вулицею Лялі Ратушної, Барським шосе, вулицею Максимовича. Інші бригади були задіяні в роботах по ремонту контактної мережі – влітку ми провели капремонт понад 1,6 км тролейбусної і трамвайної контактних мереж. Зараз продовжаться ці роботи по вулицях Тарногродського, Чехова, проспекту Коцюбинського, Пирогова та Келецькій».

А найближчим часом підприємство чекає на надходження 5 автобусів великої місткості. Цей подарунок Вінниці на 650-й День народження зробила промислова група «ВІОІЛ», яка виступила генеральним партнером свята.



Переглядів: 3623
Поширень: 0