За проект закону проголосували 355 народних депутатів з мінімально необхідних 226. Конвенція встановлює основні принципи благополуччя та умови утримання тварин.

На кожну особу, яка утримує домашню тварину, покладаються обов\'язки. Зокрема, це відповідальність за благополуччя і здоров\'я тварини, забезпечення догляду та надання належної уваги, з урахуванням потреб тварини відповідно до породи і вида.

Також конвенцією забороняється продаж тварин особам, яким не виповнилося 16 років, без чітко вираженої згоди їх батьків або осіб, які виконують обов\'язки батьків.

Крім того, європейською конвенцією регулюються питання хірургічних операцій домашнім тваринам, їх усипляння та зменшення кількості бездомних тварин.

Зокрема, передбачається, що якщо кількість безпритульних тварин становить проблему для країни, то вона здійснює відповідні законодавчі або адміністративні заходи, які необхідні для зменшення кількості тварин, виключно способом, який не викликає болю, страждання або приниження тварин.

У тому випадку, якщо необхідний вилов домашніх тварин, то він повинен проводитися з заподіянням їм мінімальних фізичних страждань.

Також, згідно з конвенцією, країни, що приєдналися до неї, зобов\'язуються розглянути можливості постійної ідентифікації собак і кішок за допомогою спеціальних методів, наприклад, татуювання, а також ведення реєстру номерів тварин разом з прізвищами та адресами їх власників.

Разом з тим конвенція передбачає розвиток інформаційних та освітніх програм у сфері захисту домашніх тварин і багатосторонніх консультацій між країнами в даній сфері.


Переглядів: 3202
Поширень: 0