Начальник Головного управління Міністерства доходів і зборів у Вінницькій області Ірина Зленко презентувала підручник «Основи податкових знань» для дев\'ятикласників вінницької гімназії №6. Новий підручник - ініціатива міністра Олександра Клименка.

Предмет «Основи податкових знань» поступово вводиться до навчального курсу загальноосвiтнiх навчальних закладів. У 2013-2014 роках він вивчатиметься факультативно, за вибором школярів.

Ірина Зленко

За словами Ірини Зленко, новий підручник допоможе учням Вінниці вивчити основи податкової грамотності, знати права та обов\'язки майбутніх платників податків, а також розуміти важливість оподаткування для сталого розвитку країни.

- Звісно ж, я теж була школяркою, але нагоди зрозуміти, що таке податки в моєму дитинстві не було, - звернулась до учнів Ірина Зленко. - Я два дні переглядала цей підручник і можу сказати, що він дуже цікавий.

Посібник містить екскурс в історію оподаткування в Україні, пояснює сучасні методи побудови податкової системи держави, окреслює роль податків у житті суспільства. "Основи податкових знань" допоможуть учням отримати знання щодо сутності податків та системи оподаткування. А практичні заняття та питання для самоконтролю допоможуть зрозуміти бюджетно-податкову політику держави та навчитися орієнтуватися у правах та обов’язках громадянина як платника податків.

- Навіть я дуже багато цікавого та нового знайшла у цьому підручнику для себе, - зізналася Ірина Зленко.

Також Ірина Зленко зазначила, що у Вінницьку область вже завезли 12 тисяч нових підручників. Якщо ж «Основи податкових знань» у школах «приживуться», то цей предмет, сподіваються податківці, стане обов’язковим для вивчення у школі.



Переглядів: 4926
Поширень: 0