Вінницький "Торговий квартал"

Шанувати людську гідність

Вінничанам не доведеться звикати до нового району закупівель. Для цивілізованого ринку обрано зручне, а головне, звичне місце: історично торгівля у Вінниці складалася поблизу залізничного вокзалу. Тут — ворота міста, кінцеві зупинки громадського транспорту. А вул. Коцюбинського взагалі перетворилася на шопінґ-авеню.

Тож ”Торговий Квартал” між вулицями Коцюбинського, Папаніна та Кірова, що зводиться на території колишнього заводу тракторних агрегатів, має задовольнити потреби населення в доступних та якісних товарах і продуктах. Тому підприємці переносять сюди свій бізнес із традиційним для них асортиментом. Вінничани та гості міста купуватимуть тут усе, до чого вони звикли на ринках, за тими ж цінами. Єдине, що зміниться на новому ринку — умови торгівлі: чисто, комфортно, цивілізовано.

— Увесь розвинений світ залишив ринкову форму торгівлі. Сучасний ринок повинен бути в кожному місті. В Україні вже є успішний досвід, який ми взяли за зразок, — розповідає директор ”Подільської фондової компанії”, що входить до складу ІПГ ”КМТ”, Дмитро Дідковський, 50 років. — Тому ми інвестуємо саме в проект цивілізованого ринку — звичний і зручний формат торгівлі, в умовах, які не принижують людську гідність покупців і продавців.

Відкриття почнеться з березня

Першим кроком у створенні ”Торгового Кварталу” став ринок ”Залізничний”. Він розрахований на 600 торгових місць: два павільйони — продуктовий і промтоварний, а також торговий майданчик між ними, на якому підприємці встановлять свої кіоски просто неба.

— Торговельні павільйони облаштовуються відповідно до чинних будівельних норм — освітлення, опалення, каналізація, — додає керівник служби замовника ”КМТ” Олександр Мочульський, 49 років. — У кожному павільйоні буде близько 200 торгових кіосків площею 4 квадратні метри, що закриваються на ролети, мають додаткове освітлення та розетки з електроспоживанням під потреби конкретного підприємця.

За словами керівника, на критому ринку облаштовують санвузли з гарячою водою, крани для миття ємностей із-під торгівлі продуктами, передбачено спеціальні умови для розвантаження товару. У продуктовому павільйоні, окрім кіосків із холодильниками та холодильними вітринами, обладнають відкриті прилавки із місцями для зберігання товару.

Нині на ”Залізничному” проводиться кампанія з укладення договорів. Підприємці займають місця як у промтоварному павільйоні, який відкриється в березні, так і в продовольчому, відкриття якого заплановано на травень. У торговому дворі між павільйонами підприємці розмістять власні контейнери протягом квітня.

Найближчим часом ”Залізничний” відкриє два входи, які поєднають через торговий двір вулиці Кірова та Коцюбинського. Тож відвідувачі нового ринку отримають багато варіантів маршруту закупівель із зручним пересуванням.


Переглядів: 4976
Поширень: 0