Для реалізації програми «Тренінги безпечної поведінки в Інтернеті для дітей, підлітків та їх батьків» громадська організація «Вінницький комітет молодіжних організацій» спільно з підлітковим клубом за місцем проживання «Універ» створили «фейкову» сторінку 14-ти річної дівчинки. Саме так напрацьовувались практичні матеріали для створення безпеки в Інтернеті.

На разі, як ніколи є актуальним висвітлення небезпек, що приховує всесвітня павутина та виховання навичок безпечної поведінки у віртуальному середовищі для дітей та їх батьків.

Всесвітня глобальна мережа – безмежне джерело інформації, але дітей в ньому понад усе приваблюють розваги і спілкування. Проте справа в тому, що неповнолітні довірливіші, ніж дорослі, нероздумуючи вступають у листування з невідомими, а частіше за все і небезпечними людьми, що власне і було доведено в ході підготовки даного заходу.

приватну інформацію отримано через мережу Інтернет у вінницьких дітей

На основі цього, у популярній соціальній мережі «Вконтакте» була створена так звана сторінка – фейк 14-річної дівчинки, яка активно спілкувалась зі своїми однолітками протягом трьох місяців. За створенням та наповненням цієї інтернет-сторінки ретельно слідкувала команда педагогів. Фейк нічим не відрізнявся від сторінки реальної дитини, адже містив багато фотографій, аудіо, відео, особистої інформації тощо. Діти щиро вірили у реальність нової подруги, тому охоче видавали особисті дані про себе та свою родину, а також погоджувались на зустрічі.

За обличчям дівчинки переховувався спеціально запрошений соціальний педагог Тележинський Дмитро Сергійович, що погодився взяти участь у даному експерименті.

приватну інформацію отримано через мережу Інтернет у вінницьких дітей

Вікторія Шаргородська як керівник проекту запевняє,що саме такі дії допоможуть налаштувати молодь на освідомлення усієї важливості даної проблеми.

Сьогодні, уже проходять ефіри стосовно даної проблеми за участі представників управління внутрішніх справ, галузі освіти, правоохоронних органів, молоді тощо.

За словами начальника відділу молоді та туризму Анфілова Руслана Анатолійовича: «Сучасний світ не дозволяє заборонити використовувати Інтернету, але цього і не потрібно робити, проте ми маємо навчити дітей та підлітків безпечній поведінці в мережі, так як ми вчимо їх правилам дорожнього руху, поведінці у місті тощо».

приватну інформацію отримано через мережу Інтернет у вінницьких дітей

Ця подія є продовженням цілого комплексу заходів, що мають на меті привернути увагу громадськості, батьків, вчителів до проблеми небезпечного спілкування дітей в інтернеті, зокрема в соціальних мережах. Головним завданням є демонстрація незахищеності дітей від загрозливого впливу.



Переглядів: 3763
Поширень: 0