Як розповіла газеті „МІСТО” голова Асоціації Наталя Панчук, таких з кожним днем стає все менше. Насправді, каже вона, продумана пільгова система сплати за вивіз ТПВ сприяє покращенню екологічного стану приватного сектору Вінниці.

- Є пільги для учасників війни, учасників бойових дій, дітей війни, - каже Наталя Панчук. – За рішенням комітету з одного жителя приватного будинку на місяць береться плата у 2,96 грн. за вивезення побутових відходів. Інваліди війни взагалі не сплачують за вивезення сміття – мають пільгу на 100%. Мають пільги і багатодітні родини – ті, які мають п’ять і більше дітей. Вони сплачують 15 гривень на місяць.

Голова квартального комітету визначає родини, які не можуть платити з певних обґрунтованих обставин, і пропонує надати їм пільгу. Якщо Асоціація погоджується – родина сплачує менше. Зазвичай за вивезення ТПВ беруть оплату за квартал, втім, якщо сім’я не може собі цього дозволити – можна платити за місяць-два, каже Наталя Панчук. Інші, хто не бажає пристати на умови Асоціації, попадають до переліку злісних неплатників. Саме до них два рази на тиждень приїжджає інспекція, в складі якої представник міської СЕС, голова квартального комітету, представник управління благоустрою міської ради. Якщо й після попередження людина ігнорує прохання Асоціації – її можуть оштрафувати.


Переглядів: 3883
Поширень: 0