Садочки, школи та заклади охорони здоров’я почали обігрівати ще з середини минулого тижня. Сьогодні опалення було включено в школі № 9, а протягом вихідних відбудеться запуск тепла у останні дві школи - № 12 та 13. В 96 % висоток пуск тепла уже здійснено, однак протягом ще кількох днів будуть проводитися роботи по регулюванню гідравлічного режиму, прокачці води та випуску повітря з систем. Тепловики запевняють, що до понеділка практично усі роботи з регулювання будуть завершені.

Цьогоріч стрімке пониження температури у Вінниці відбулося ще в кінці вересня, тому міський голова Володимир Гройсман зініціював розпочати опалювальний сезон майже на три тижні раніше. Відтак, з 25 вересня згідно заявок керівників закладів, було розпочато запуск тепла в бюджетні установи. Наразі опалення вже включено у всіх вінницьких садочках та лікарнях, більшість шкіл також опалюються. Сьогодні до кінця дня завершиться пуск тепла у школу № 9, протягом вихідних підключаться школи №№ 12 та 13. Ці два навчальні заклади знаходяться у мікрорайоні Карла Маркса, де зараз завершуються роботи з модернізації систем теплозабезпечення в рамках Швейцарського проекту.

З 30 вересня у Вінниці розпочато пуск тепла у житловий фонд. І хоча згідно державних нормативів на запуск передбачено два тижні, у Вінниці цей процес відбувся значно швидше. Фактично протягом чотирьох днів у 96 % багатоповерхівок опалення включене. Тиски газу на усіх газорозподільних станціях сьогодні є достатніми. «Те, що ми були готові до початку опалювального сезону фактично ще з середини вересня, дозволило нам швидко запустити тепло, - розповідає Володимир Гройсман. - До кінця тижня усі питання по регулюванню та пуску повітря з систем і стояків будуть вирішені. В тому числі і за сприяння мешканців, тому що робітникам необхідно мати доступ до внутрішньобудинкових мереж».

З понеділка по четвер опалення було запущено у 1260 багатоповерхівок. На ранок 4 жовтня без тепла залишались лише 37 будинків. 17 з них знаходяться у мікрорайоні Карла Маркса, де закінчуються роботи по модернізації в рамках спільного із Швейцарією проекту, і тепловики запевняють, що у неділю здійснять пуск тепла і у них. В інших 20 висотках при запуску відбулися пориви внутрішньобудинкових мереж, і наразі завершуються роботи по їх ліквідації. Ще у 70 будинках проводяться роботи по регулюванню систем. «Допоки не буде врегульовано гідравлічний режим, можливі перебої з температурним режимом, - каже генеральний директор КП «Вінницяміськтеплоенерго» Олег Пізняк. - У вихідні ми плануємо вийти на нормативні температурні параметри у квартирах».

Попри те, що теплопостачальні підприємства міста завчасно і максимально швидко розпочали опалювальний сезон, мешканці та інші категорії споживачів боргують їм за спожиті послуги близько 40 млн. грн. В той же час тепловикам необхідно розраховуватися за спожитий газ з НАК «Нафтогаз України». Тому для стабільної подачі тепла, мешканцям необхідно вчасно платити по рахунках. У департаменті соціальної політики та у Центрах адміністративних послуг можна отримати всю інформацію щодо надання субсидій. А городяни, які мають доступ до Інтернету, – на сайті міської ради можуть скористатися калькулятором субсидій, та самостійно визначити, чи мають вони право на державну допомогу.



Переглядів: 3391
Поширень: 0