4 жовтня під головуванням в.о. прокурора Вінницької області Миколи Качура відбулось засідання координаційної наради керівників правоохоронних органів регіону «Про стан протидії злочинності та корупції в області, підвищення ефективності захисту конституційних прав громадян від протиправних посягань на власність, а також заходи щодо профілактики неповнолітньої та рецидивної злочинності». У її роботі взяли участь керівники Вінницької обласної державної адміністрації, обласної ради, силових структур та контролюючих органів Вінниччини.

засідання координаційної наради керівників правоохоронних органів

Упродовж року криміногенна ситуація в області залишається стабільною, а за окремими видами злочинів (вбивства, тяжкі тілесні ушкодження, розбої) наявне їх зменшення. Водночас є й ряд проблемних питань і прорахунків.

Так, із загальної кількості кримінальних правопорушень, вчинених протягом поточного року, кожне четверте - тяжке або особливо тяжке, а більше половини від усіх - кримінальні правопорушення проти власності. Як і раніше, найбільше таких злочинів зареєстровано у м. Вінниці, Вінницькому, Бершадському, Гайсинському та Жмеринському районах.

"Через недоліки в організації профілактичної діяльності щомісячно відбувається зростання рецидивної злочинності", - зазначив у своєму виступі Качур М.М.

Микола Миколайович також звернув увагу присутніх на те, що при загальному зниженні в області рівня злочинності серед неповнолітніх на 22 %, він майже вдвічі вищий від загальнодержавного (6,3% проти 3,6%). Зростання підліткової злочинності спостерігається у Барському, Гайсинському та Хмільницькому районах, а найбільше ними вчинено злочинів проти власності.

Збільшилась, у порівнянні з минулим роком, й кількість неповнолітніх, які скоїли кримінальні правопорушення. Найбільше їх виявлено у Гайсинському та Калинівському районах. Через недостатню профілактичну роботу серед підлітків, ними повторно скоєно 56 злочинів, а у стані алкогольного сп’яніння – 21. Тривалий час залишаються нерозшуканими 2 дитини безвісно зниклі у Немирівському та Крижопільському районах.

засідання координаційної наради керівників правоохоронних органів

"Продовжує мати місце негативна практика приховування від обліку кримінальних правопорушень органами внутрішніх справ. Прокурорами виявлено та внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про 66 раніше необлікованих кримінальних правопорушень. Найбільше таких фактів виявлено у м. Вінниці, Теплицькому, Тростянецькому та Тульчинському районах", - зауважив заступник прокурора області Хряпа О.В.

Послаблено роботу з виявлення кримінальних правопорушень оперативними підрозділами органів внутрішніх справ у Піщанському, Чернівецькому та Чечельницькому районах.

Аналогічна тенденція спостерігається й у роботі оперативних підрозділів УСБУ щодо виявлення злочинів про контрабанду.

На нараді узгоджено низку спільних заходів з питань посилення протидії злочинності та корупції.



Переглядів: 3774
Поширень: 0