Таку міру покарання їм визначив суд за керування автомобілем у нетверезому стані.

Один з таких водіїв на п`ятнадцять днів став робітником у ЖЕКу №6, що на Вишенці. О восьмій годині ранку чоловік мусив прибирати територію і таким чином спокутував свою провину. Працював щодня по чотири години.

- Нам його направили за розпорядженням мера. Хлопець, зрозуміло, не проявляв жодного бажання працювати у нас, - розповідає начальник ЖЕКу Тетяна Дуднік. - Знали, що прибирати він навряд чи буде, тому відрядили його вантажити сміття. Зараз якраз підвали приводимо в порядок, тож хлопець допомагав двірникам виносити мотлох звідти і завантажувати його у кузов. Постійно працював у шапочці, певно не хотів показувати обличчя людям. Я небагато з ним розмовляла, і він нічого не розповідав. Хоча якось сказав, що він - людина у місті відома.

Побачивши журналістів, "штрафник", на вигляд років 25-ти, моментально ретирувався. Розповідати про себе категорично відмовився, але пообіцяв, що більше за кермо напідпитку не сяде. Мовляв, провину усвідомив.

Таких горе-водіїв, що у покарання отримали громадські роботи у Вінниці - 40. А загалом по області їх більше тисячі. Про це повідомив начальник УДАІ Вінниччини Микола Сіманчук. За його словами, серед них є навіть 15 держслужбовців і 50 бізнесменів.

Як пояснив начальник обласної ДАІ, суд, перед тим як винести рішення, враховує соціальний статус підсудимого. Якщо штраф він заплатити не може (а він за керування у нетверезому стані від 2500 до 3400 гривень), його зобов`язують до громадських робіт на 60 годин. Служба виконання покарань звертається до органів місцевого самоврядування, а ті вже вирішують, куди порушника Правил направити трудитись. Ведеться табель, у якому йому зараховують "трудодні", за яким потім водієві у ДАІ можна забрати водійське посвідчення. Проте лише після того, як здасть іспити з Правил дорожнього руху.

Нетверезим водіям суд може визначити також адмінарешт на 15 діб, оплатне вилучення автомобіля. Таких у області було по три випадки. Проте, як мінімум комунальникам, до душі більше саме виправні роботи для порушників.


Переглядів: 2943
Поширень: 0