нова котельняНаразі проводиться модернізація котельні по вул. К.Маркса, 18а, яка забезпечує опаленням та гарячою водою житлові будинки та приміщення соціальної сфери, що розташовані по вул. К.Маркса, Чехова та пров. К. Маркса.

Раніше мікрорайон знаходився на обслуговуванні двох котелень, які через застарілість обладнання не могли забезпечити споживачів якісними послугами. Тому було прийнято рішення - ліквідувати одну з котелень, а на базі котельні по вул. К.Маркса 18а провести модернізацію. Станом на жовтень 2008 року діюча котельня мала потужність 9,8 МВт, потреби ж мікрорайону близько 20 МВт. На сьогоднішній день встановлено 4 котли Viessmann потужністю 19,7 Гкал/год (або 23 МВт) та змонтовано систему газопостачання і технологічних трубопроводів. Котельня в змозі обслуговувати близько 4 тис. побутових споживачів. Кошторисна вартість робіт по модернізації котельні складає майже 8 млн. грн.

«Модернізація проходила в декілька етапів: спочатку ми вирішили питання гарячого водопостачання, а потім замінили котли на сучасні, - розповідає міський голова Володимир Гройсман. - Ті технології, які ми запроваджуємо - є найновішими у сьогоднішньому виробництві для такого типу обладнання. Роботи ще не завершені, але ефективність і економія буде абсолютно очевидною, адже коефіцієнт корисної дії нових котлів 94 %». За словами мера, на сьогоднішній день ця котельня буде однією з кращих у місті.


Переглядів: 3189
Поширень: 0