Заходи відбулися у м. Вінниця за підтримки Посольства Польщі, Департаменту соціальної політики обласної державної адміністрації, а також обласного та районних центрів зайнятості населення.

Однією з реальних перспектив, які стоять перед соціальними працівниками, а також тимчасово безробітними, може бути започаткування власного центру, підприємництва або неурядової організації. Такі послуги надзвичайно потрібні на ринку, тому можливості надзвичайно широкі. На сайті Асоціації паліативної та хоспісної допомоги можна прочитати більш детальну інформацію про надання таких послуг.

На жаль, не завжди держава нормативно сприяє розвитку таких ініціатив. Одне з перших питань, які повстають перед небайдужими бажаючими - початкове фінансування. В багатьох європейських країнах, наприклад, Польщі, Хорватії та ін., для таких соціальних підприємств надаються пільги, а кредитні ставки не перевищують 5 %. А в Україні вони сягають 15-20 %.

Проте Асоціація паліативної та хоспісної допомоги й надалі заохочуватиме подібні регіональні ініціативи та знаходитиме шляхи допомоги їм. На сайті Асоціації паліативної та хоспісної допомоги www.palliativ.kiev.ua можна прочитати більш детальну інформацію про наші навчальні заходи.


Переглядів: 2164
Поширень: 0