Дві мешканки Тульчинського району виявили бажання придбати одяг за привабливими цінами через мережу Інтернет, а натомість залишилися і без нового одягу, і без грошей.

До Тульчинського райвідділу міліції звернулись 37 та 54-річні жительки одного з сіл району з заявами про те, що невідома особа під приводом продажу одягу заволоділа їхніми грошима в сумі 1 600 гривень. Оголошення про продаж речей жінки знайшли на одному з соцсайтів.

Зловмисники діяли за відпрацьованою схемою: розмістили у Інтернеті оголошення про продаж жіночого одягу та чекали потенційних купців. Речі за привабливими цінами привернули увагу мешканок Вінниччини. Замовивши одяг, жінки перерахували на вказаний продавцем рахунок гроші та стали очікувати товар. Коли минув тиждень, а товар поштою так і не надійшов, телефон продавця не відповідав, жінки звернулися за допомогою до міліції.

За фактом шахрайства працівниками міліції розпочато кримінальне провадження. За такий злочин передбачено покарання до трьох років позбавлення волі.

Аби не стати жертвою Інтернет-злодіїв, міліція радить бути максимально обачними. Перед тим, як купувати товар у мережі Інтернет, необхідно поцікавитися відгуками клієнтів, які вже скористалися послугами даного продавця. Сторінка відгуків є у кожного продавця, який добросовісно виконує свої обов’язки перед клієнтами.



Переглядів: 3185
Поширень: 0