Близько п’ятої години ранку увагу екіпажу працівників батальйону патрульної служби міліції привернув велосипедист, який, побачивши службовий автомобіль працівників міліції, раптово змінив напрямок руху та, озираючись, кинувся навтьоки.

Опинившись у глухому куті, велосипедист зупинився та щось кинув у траву. Працівник міліції затримали втікача та почали шукати те, чого він щойно позбувся. У траві міліціонери знайшли поліетиленовий пакет з гранатою. Міліціонери на місце небезпечної знахідки одразу викликали вибухотехників. Оглянувши вміст пакету, працівники вибухотехнічної служби міліції, попередньо встановили, що виявлений предмет – це бойова граната РГД-5.

Вилучений боєприпас направлений на дослідження в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС України у Вінницькій області.

Зі слів 42-річного велосипедиста, гранату він знайшов влітку у лісі неподалік від військового полігону у Житомирській області. Туди він приїхав на машині з матір’ю збирати лікарські трави. З того часу небезпечну знахідку чоловік скрізь носив з собою, а навіщо він пояснити не зміг.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За таке правопорушення передбачено покарання до семи років ув’язнення.



Переглядів: 2893
Поширень: 0