Нині у місті є 15 прийомних сімей, у них виховується 19 хлопчиків та дівчаток. Загалом у Вінниці за три останніх роки кількість дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування зменшилася на 60 осіб.

У Вінниці значна увага приділяється влаштуванню дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування до сімейних форм виховання: усиновлення, передача під опіку або піклування, влаштування до прийомних сімей або у дитячі будинки сімейного типу. Так, 249 дітей, які перебувають на обліку служби у справах дітей (73 % від загальної кількості), виховуються у сім’ях.

На виховання у прийомні сім’ї у цьому році взято четверо діточок. «За останні роки кількість усиновлень у Вінниці також поступово зростає. Якщо у 2010 році було всиновлено 20 дітей, то за 10 місяців поточного року вже 19 і є всі підстави стверджувати, що до кінця року ця цифра зросте», – запевняє начальник служби у справах дітей міської ради Людмила Шафранська.

На допомогу сім’ям з усиновленими дітьми, у яких виникли певні психологічні проблеми у вихованні, у Вінниці створено проект «Батьківство в радість». Він реалізується громадською організацією «Паросток» за ініціативи та за участю служби у справах дітей. Постійно проводиться роз’яснювальна робота щодо можливості влаштування дітей до сімейних форм виховання. Громадянам та сім’ям, які бажають усиновити або взяти на утримання дітей надається всебічна допомога у підготовці необхідних документів тощо.



Переглядів: 3130
Поширень: 0