Сьогодні у Вінницькій міській раді відбулася зустріч вчителів, вихователів, методистів, представників громадських організацій з регіональним координатором Східної Європи та Центральної Азії секретаріату Афлатун Кетеван Сулавою. Захід пройшов у рамках Всесвітнього дня заощаджень та Всесвітнього тижня фінансової грамотності.

«Програма «Афлатун» охоплює 101 країну світу, у ній беруть участь більше 2 мільйонів дітей. Підручники за цією програмою перекладені на 35 мов світу. Ми надзвичайно раді тому, що Вінниця бере активну участь у програмі і демонструємо ваш досвід усьому світу», – каже Кетаван Сулава.

У рамках програми дітей різного віку навчаються правильно заробляти, заощаджувати та витрачати кошти. Наприклад, діти можуть робити різні вироби, які потім продають і на виручені кошти колектив вирішує, як цими коштами розпорядитися. Діти можуть закупити подарунки для дитячого будинку, витратити їх на потреби гуртка або ж поїхати відпочивати. У школах ці заняття проводять у позаурочний час.

Координатор програми «Афлотун», вчитель вінницької школи № 27 Алла Солоненко розповіла, що у їхньому закладі проводиться чимало шкільних ярмарків. «За кошти, отримані з таких ярмарків, ми придбали прикраси для шкільної новорічної ялинки, подарунки для дітей-сиріт, а також організовували родинні свята на які запрошували батьків школярів», – розповідає вона.

Для інформації:

«Афлатун» – це Міжнародна програма соціальної та фінансової освіти дітей 3-18 років, яка була розроблена у Нідерландах. Вона сприяє соціальній адаптації дітей та формує у них навички правильного використання та економії коштів. Програма спрямована на розвиток самосвідомості, підприємницького духу, дбайливого поводження з ресурсами.



Переглядів: 3950
Поширень: 0