Вінницькі лікарі в цей день проведуть науково-практичну конференцію з цієї проблеми. Адже епідеміологічна ситуація із захворюваності жителів Вінниці продовжує невпинно прогресувати.

- Ця ситуація потребує більшої уваги щодо організації протитуберкульозних заходів не тільки з боку медиків, а й владних структур, - каже лікар-епідеміолог міської СЕС Лілія Білик. – Адже кількість тих, хто захворів на туберкульоз, за останній рік зросла на 17,7%, значно збільшилась кількість хворих на цю недугу серед студентів – з 9 до 14 випадків,  а також серед підлітків – з 2 до 4 випадків. Реєструється високий показник тубінфікованості дітей – 4,1% ( 1219 чоловік), у 2007 році було 10,4% (3774 чоловік). Залишається низькою якість лабораторної діагностики туберкульозу в лабораторіях міста.

 У вогнищах бактеріального туберкульозу недостатнім є забезпечення дезинфікуючими засобами – при потребі 6588 кг отримано та використано 2196 кг. Ще з 2007 року на ім`я начальника міського управління охорони здоров`я епідвідділом міської СЕС неодноразово надсилались листи  «Про необхідність затвердження міської програми протидії захворюванню на туберкульоз» з пропозиціями, проте донині Програми у місті немає – на жаль.


Переглядів: 3004
Поширень: 0