Щоправда, доки заробітками на зацікавиться податкова міліція. Як це сталося у випадку з директором вінницького ТОВ.

Головною метою діяльності фірми було переведення безготівкових коштів у готівку (конвертація) для різних підприємств через відкриті у кількох банках рахунки. Клієнти конвертаційного центру перераховували на рахунки фірми певні грошові кошти, а посадовці фірми знімали готівку за чековими книжками.

Щоб не платити податки, спритники оформляли свій податковий кредит та витрати, використовуючи документи і реквізити столичних неіснуючих фірм. Зловмисників затримали на виході з банку якраз коли ті перевели у готівку чергову порцію гривень. Одразу були проведені обшуки в офісі та дома у директора фірми.

У ході оперативно-слідчих заходів співробітниками податкової міліції ДПІ у м. Вінниці виявлено та вилучено печатки підприємств, чисті чекові книжки з відтисками печаток та підписами посадових осіб цих підприємств, бланки податкових накладних, довіреностей на отримання товарно-матеріальних цінностей від підприємств, чисті листи паперу з відтисками печаток та підписами посадовців фірм, зареєстрованих на території України, а також більше 30 тис. грн. готівкою.

Тільки за останніх півроку сума проконвертованих через рахунки фірми коштів сягає близько 3,5 млн. грн.. Наразі податківці виявляють повний список фірм, які користувалися послугами конвертаційного центру, ініціюються перевірки суб’єктів підприємницької діяльності, що вже скористалися його послугами.

Ольга Шишківська,
 прес-офіцер УПМ ДПА України у Вінницькій області


Переглядів: 2975
Поширень: 0