Як з\'ясувалося, більше 40 % пожежних гідрантів міста знаходяться в несправному стані.

За статистикою, найбільша кількість пожеж на території міста стається протягом весняно-літнього періоду. Загалом у Вінниці змонтовано 1 025 пожежних гідрантів. «Стан протипожежного водозабезпечення на сьогоднішній день залишається складним, - розповідає начальник міського управління ГУ МНС в Вінницькій області Віталій Мазур, - адже більше 60 % пожеж ліквідовується пожежними автомобілями шляхом забору води з пожежних гідрантів, багато з яких несправні». Протягом листопада-березня 2008-2009 років було здійснено перевірку технічного стану 757 гідрантів. Серед них 311 - виявилися в несправному стані (41 % від загальної кількості). Більше сотні гідрантів демонтовано. Це, як правило, ті, які були змонтовані на неіснуючих зараз мережах. Існують і пожежні гідранти, які наразі просто заасфальтовані, і, пожежники, які прибули на місце події, не мають можливості до них дістатися. Їх кількість сягає 90.

За словами Віталія Мазура найгірша ситуація з водозабезпеченням по вулицях: І.Богуна, Соборній, Свердлова, Черняхівського, Литвиненка, Толстого, Малиновського. З 14 наявних гідрантів на території мікрорайону Поділля - можуть використовуватися тільки 8.

Проблемою є і відсутність покажчиків про розміщення пожежних гідрантів. Близько 90 % з них потребують оновлення службами комунального господарства.

Згідно приписів, які надає пожежна служба, працівники Водоканалу проводять певні ремонтні роботи. Представник ВКГ «Вінницяводоканал» Леонід Глуханюк запевняє, що відповідна робота проводиться, і протягом останніх 4-х місяців у належний стан приведено 134 гідранти. Серед проблем, які стримують ремонтні роботи, - є наявність гідрантів на безгоспних мережах та відсутність їх за адресами, які вказує пожежна служба.

Комісія вирішила надати керівництву Водоканалу час строком до 1 вересня, щоб усі несправні гідранти міста привести до робочого стану.


Переглядів: 3769
Поширень: 0