За словами начальника 2-го відділу міліції м. Вінниці Олександра Короля, вже за декілька хвилин за вказаною в повідомленні адресою виїхала слідчо-оперативна група міліції, вибухотехніки, експерти-криміналісти, кінологи. Однак, на місці жодного автомобіля виявлено не було, тим паче, замінованого. Працівники міліції обстежили прилеглу територію та не виявили жодних вибухових чи інших небезпечних предметів.

Невдовзі, неподалік від місця пригоди працівники батальйону патрульно-постової служби побачили підозрілу жінку, яка знаходилася у стані алкогольного сп’яніння. Коли працівники міліції подзвонили з номера розшукуваної у нічної перехожої в кишені задзвонив телефон.

Затриману доставлено до 2-го відділу міліції м. Вінниці. Свої дії 46-річна непрацююча вінничанка не могла жодним чином пояснити, звинувачуючи у всьому горілку.

Дана подія внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 1 ст. 259 КК України (Завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками). За такий злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком від двох до шести років.

Крім того, винуватцям «замінування» доводиться компенсувати завдані матеріальні збитки, адже на такі хибні повідомлення виїжджають усі служби оперативного реагування, аби подбати про безпеку людей.



Переглядів: 3306
Поширень: 0