Завершилося відпрацювання «Перевізник – зима -2013», яке розпочалося на Вінниччині 21 жовтня і тривало місяць. Результати вражаючі: інспекторами ДАІ складено 1872 адмінпротоколів, серед них три за керування автобусом у стані алкогольного сп’яніння. Тому безпека пасажирів буде і надалі під пильним контролем співробітників ДАІ.

Троє водіїв керували автобусами у нетверезому стані

Впродовж місяця інспекторами ДАІ Вінниччини оглянуто більше п’яти тисяч семисот автобусів, у тому числі 326 з них, які здійснюють нерегулярні пасажирські перевезення. Під час перевірок виявлено 187 технічно несправних автобусів із різними порушеннями: заблокованими аварійними входами, несправними зовнішніми світловими приладами, незаконно встановленими додатковими місцями для сидіння, тощо. Також зафіксовано 1840 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями автобусів. Найпоширенішими серед них є перевезення пасажирів понад встановлену кількість (633), порушення правил зупинки і стоянки (164), перевищення встановлених обмежень швидкості руху(68). А також виявлено три ганебні випадки, коли водії знаходилися за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Троє водіїв керували автобусами у нетверезому стані

28 жовтня близько сьомої години ранку в селі Клебань Тульчинського району працівниками Державтоінспекції був зупинений автобус марки «ПАЗ -3201», який належить одній із агрофірм. 48-річний водій цього автобуса перевозив пасажирів, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння. Аналогічні випадки були зафіксовані співробітниками ДАІ у Жмеринському та Теплицькому районах. Усіх водіїв притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.130 КУпАП. Автобуси доставлені на майданчики тимчасового утримання транспортних засобів.

Загалом за час відпрацювання Державтоінспекцією Вінниччини перевірено 346 суб’єктів господарювання, які надають послуги з перевезення пасажирів. Тимчасово вилучено 2 ліцензійні картки на автобуси та надіслано 8 інформацій до організаторів перевезень.

Незважаючи на закінчення відпрацювання, Державтоінспекція Вінниччини триватиме на постійному контролі роботу пасажирського транспорту. Основна їхня мета – не допустити дорожньо-транспортних на лінії пасажироперевезень.



Переглядів: 4351
Поширень: 0