За словами вінницьких ріелторів, деякі компанії нерухомості не отримали жодного дзвінка за майже як місяць впровадження нових правил оцінки нерухомого майна. Відповідно до них з 1 листопада власникам такого майна потрібно проводити оцінку вартості квадратних метрів у спеціально сертифікованих у Фонді держмайна оцінювачів. Саме з суми оцінки, а не угоди, з початку цього місяця стягуються податки під час продажу нерухомості.

Обов\'язкова оцінка стала другим за цю осінь нововведенням на ринку: з 1 вересня почали діяти обмеження максимально допустимих сум готівкових розрахунків в 150 тис. грн.

Таким чином попри щорічну практику у збільшення продажів саме в останній місяць осені цьогорічні рекорди зниження продаж вражають власників агентств нерухомості.

Експерти кажуть, - українців насторожує невизначеність, пов\'язана з новими правилами, а також з розміром комісій оцінювачів. Таким чином реформування поки не дає своїх позитивних результатів, а натомість лише гальмує продажі.

Окрім того, такі нововведення сповільнюють сам процес оцінки - раніше процедура відбувалась в 1-2 дні, зараз же може затягнутись на тиждень. Ціна ж такої експертної оцінки теж поки що не визначена.



Переглядів: 3522
Поширень: 0