Працівники вінницької міліції затримали 35-річного вінничанина, який скоїв ряд крадіжок цінних речей з машин вінничан. Злодій діяв за відпрацьованою схемою – вночі розбивав скло в машинах, залишених власниками в дворах багатоповерхівок, та викрадав гроші, документи, навігатори, автомагнітоли, ноутбуки.

Останнім часом вінничани почали частіше звертатися до міліції з заявами про крадіжки цінних речей з машин. Невідома особа вночі розбивала бокове скло та викрадала усе, що залишили господарі машин.
Днями до міліції звернувся 40-річний власник автомобіля «Фіат» з заявою про те, що невідома особа розбила бокове скло його автівки та вкрала відеореєстратор та окуляри. Сума завданого збитку становить майже 1 300 гривень. Ще один 31-річний власник мікроавтобусу «Mercedes Vito» залишився без навігатора, відеореєстратора, автомобільного телевізора та барсетки, у якій знаходились документи на автіку та гроші.

Як розповів начальник 1-го відділу міліції міста Вінниці Сергій Сокиран, на місці злочинів експерти-криміналісти вилучили відбитки пальців рук. Аналогічні відбитки були вилучені ще в чотирьох автомобілях, власники яких також постраждали від злочинних дій невідомого крадія. Перевіривши вилучені відбитки у міліцейській базі даних, особа правопорушника була встановлена та затримана. Ним виявився 35-річний вінничанин, який раніше відбував покарання за крадіжки та незаконний обіг наркотиків. Під час санкціонованого обшуку у його помешканні міліціонери вилучили деякі речі вкрадені у автовласників.

Слідчим відділом міліції відкриті кримінальні провадження за ч.2 ст. 185 КК України (крадіжка). Йому загрожує покарання до п’яти років позбавлення волі.
 



Переглядів: 3444
Поширень: 0