1 грудня 2013 року, день, в якій вся світова спільнота відзначала Міжнародний день боротьби зі СНІДом, у римо-католицькій парафії Матері Божої Ангельської в м. Вінниці відбувся благодійний концерт органної музики «З вірою в життя кожен день». Цю мистецьку акцію було проведено в рамках реалізації проекту ГО «Паросток» «З вірою в життя кожен день» , підтриманого Міжнародним фондом «Відродження», спільно з Вінницьким обласним центром профілактики та боротьби зі СНІДом.

У Вінниці відбувся благодійний концерт органної музики «З вірою в життя кожен день»

Кожна людина приходить у цей світ, щоб бути щасливою. Вона навчається, працює, закохується, мріє… І, насправді, ніколи не є до кінця готова страждати та помирати. Але страждання та смерть – це невід’ємна частина людського життя. У кожного свій шлях. Ніхто не здатен пройти чиюсь життєву дорогу, але обов’язок кожного з нас бути милосердними один до одного, підтримувати та полегшувати фізичні та психологічні страждання. Не осуджуй, але зрозумій. Ти не знаєш свого майбутнього.

Часом життя підносить нам зовсім неочікувані «сюрпризи» у вигляді втрат чи невиліковних хвороб. Одна молода жінка Наталя К. поділилася історією свого життя: «Мені 28 років, я працювала вчителем у сільській школі, мене поважали колеги та любили діти. Випадково 2 роки назад дізналась про свій страшний діагноз – СНІД. Звідкіля – й годі гадати. Спочатку був розпач, біль, надія на чудо, згодом потяглися довгі місяці лікування. Я розумію, що з кожним днем моє життя згасає, але не перестаю боротися. Я дуже вдячна всім, хто мене підтримує. Команда фахівців Центру СНІДу та мої близькі намагаються продляти моє життя, ми боремося за кожен мій день. Страшно дивитися у вічі нестерпному болю смерті. Ще страшніше це було б у самотності. Дякую всім за підтримку».

Аби допомогти людям із невтішними діагнозами, щоб полегшити їхні страждання та посприяти гідному завершенню їхнього земного життя, існує паліативна допомога. У Вінницькій області хоспісні палати облаштовані тільки у Вінницькому центрі СНІДу. Там щороку обслуговують близько 80 пацієнтів. Низька культура належного догляду за важкохворими людьми призводить до формування в суспільстві позитивної думки щодо евтаназії (це добровільна смерть за допомогою лікаря). Але позитивний досвід роботи Центру СНІДу в напрямку розвитку хоспісної допомоги доводить важливість та необхідність надання належного догляду важкохворим людям та збереження кожного дня життя.

«Відкрий своє серце та долоні для людини, в якій живе біль!» Саме такий заклик був головним при проведенні благодійного концерту, де звучала органна музика у виконанні видатного органіста Георгія Куркова, керівника першого у Вінниці професійного камерного оркестру «Арката», та його вірної супутниці - видатної органістки Єлизавети Білокопитової.

Кошти, зібрані на мистецькій акції «З вірою в життя кожен день», будуть додані до раніше зібраних коштів на придбання кардіомонітору для хоспісних палат Вінницького Центру СНІДу. Сподіваємося, що добрі справи не закінчаться, допоки існує людство на землі. Отож, долучаймося до небайдужих сердець!

Свою допомогу на придбання кардіомонітору для хоспісних палат Вінницького Центру СНІДу ви можете перераховувати на благодійний рахунок ГО «Паросток»: р/р 26006120539 ВАТ “Райффайзен Банк Аваль» м. Київ МФО 380805 код 25510825


Переглядів: 2270
Поширень: 0