Комунальники очищають Вінницю від снігу з шостої ранкуСьогодні на вулицях міста зранку працювало 25 одиниць техніки та 120 працівників комунальних служб. Для прибирання прибудинкових територій (розчистка тротуарів, під’їздів і проходів до них) було задіяно 21 трактор та більше десятка снігоприбирачів Partner PSB 300. Також до роботи залучили більше 600 двірників ЖЕКів.

Перший сніг у Вінниці випав перед вихідними. «Прибирання снігу на прибудинкових територіях почалося у суботу. ЖЕКи на 100% забезпечені посипочними матеріалами. Також є 11 снігоротерів – транспортних засобів, які розчищають сніг. Їхня робота доцільна при великій кількості опадів, коли на тротуарах накопичується більше 10-15 сантиметрів снігу. Нині ситуація контрольована. Ми і далі докладатимемо усіх зусиль та акумулюватимемо всі ресурси для ефективного утримання житлового фонду у зимовий період,» – каже заступник директора департаменту житлового господарства Роман Фурман.

Комунальники очищають Вінницю від снігу з шостої ранкуЗа прогнозами синоптиків у наступні дні сильних опадів не передбачається, проте очікується пониження температури. Імовірно сніг випаде в п’ятницю та суботу. «У нас в постійному режимі в чергуванні знаходиться 28-29 одиниць техніки. Крім того, в разі потреби можуть бути задіяні до 42 одиниць комунальної техніки. Також шляхове управління заключило угоди з іншими підприємствами по залученню додаткових грейдерів, важкої техніки, самоскидів. Щодо солі, то в цьому році ми плануємо мати 5 тисяч 200 тон. Вже заготовлено 3 тисячі 570 тон», – розповів директор департаменту комунального господарства та благоустрою Ігор Корольчук.

Довідка

Площа проїжджої частини 150 міських вулиць, які зачищаються взимку від снігу, – 1,8 млн. кв. м., тротуарів – більше 500 тис. кв. м.



Переглядів: 4474
Поширень: 0