Впродовж минулого місяця усі мешканці області, які мали у власності незареєстровану зброю, мали змогу на законних підставах здати її до міськрайвідділів міліції та уникнути як адміністративної, так і кримінальної відповідальності.

За словами начальника відділу дозвільної системи та ліцензування УМВС підполковника міліції Ігоря Ковалика, широке висвітлення проведення місячника добровільної здачі зброї в обласних та районних засобах масової інформації, дало позитивні результати.

Протягом листопада до відділів міліції громадяни добровільно здали 175 одиниць зброї, серед якої 136 одиниць гладкоствольної, 18 одиниць військового зразка, 6-мисливської нарізної, 5 одиниць холодної та 3-саморобної. Крім цього, здано 45 одиниць газових пістолетів та револьверів, а також понад тисячу набоїв, 2 саморобних вибухових пристроїв, 9 снарядів та 5 мін часів Великої Вітчизняної війни.

Найбільше зброї здали в м. Вінниці, Вінницькому, Могилів-Подільському та Хмільницькому районах. Восновному люди здали зброю, яка перейшла їм у спадок, або уже вийшла з ладу.

19 вінничан, які здали до міліції свою незареєстровану зброю уникнули кримінальної відповідальності.



Переглядів: 2347
Поширень: 0