При постійних перепадах температур асфальтне покриття руйнується швидше – на дорогах утворюються тріщини, які з часом можуть перетворитись у великі вибоїни. Для того, щоб цьому запобігти, дорожники проводять поточний ямковий ремонт так званим «холодним асфальтом». Він може використовуватися при ремонтних роботах і за морозної погоди. Спеціальна суміш, яка додається до асфальту, дозволяє здійснювати асфальтування при температурі повітря аж до –30 оС, на заваді не стане ані дощова, ані сніжна погода.

«Якщо зараз провести протиаварійний ямковий ремонт – це дозволить зберегти асфальтне покриття в належному стані аж до настання тепла і знизить аварійність цих ділянок дороги, - розповідає начальник відділу по ремонту об’єктів благоустрою Леонід Демченко. - До того ж, в подальшому ремонтні роботи за рахунок того, що асфальт не буде руйнуватися далі, обійдуться в рази дешевше».

Цієї зими для ямкового ремонту доріг підприємством «Шляхбуд» закуплено 50 тонн цієї суміші.

Протягом минулого тижня ремонтні роботи вже проведено на ділянках доріг по вул. Привокзальна (ділянка біля вокзалу), пров. Цегельний, вул. І. Богуна, Центральному мосту, вул. Соборній, мосту по вул. Чорновола, вул. Пирогова (зуп. З. Космодемянської), вул. Пирогова (в районі Універмагу), просп. Коцюбинського, вул. Стельмаха, вул. 600-річчя, вул. Квятека, просп. Космонавтів, вул. Л. Ратушної та на площі Героїв Сталінграду.

Загалом холодними асфальтуванням відремонтовано вже більше 200 квадратних метрів дорожнього полотна. Працівниками департаменту комунального господарства робляться постійні обстеження стану асфальтного покриття на магістральних дорогах, і найбільш аварійні ділянки включаються в план подальших робіт. ​


Переглядів: 2420
Поширень: 0