Унаслідок ДТП, троє пішоходів загинули і 10 отримали травми. Серед травмованих є двоє неповнолітніх. Як показує моніторинг, дорожньо-транспортні пригоди за участі пішоходів стаються майже щодня. Їх основними причинами стали раптовий вихід на проїзну частину дороги та перехід у невстановленому місці. 77 відсотків автопригод сталися темної пори доби, коли пішохода у темному одязі на дорозі погано видно.

Нехтування правилами особистої безпеки під час переходу проїзної частини дороги досить часто закінчується не тільки власною розплатою, а й служить негативним зразком, що в подальшому може вплинути на здоров’я чи навіть життя дитини. Не варто забувати, що діти є піддатливим матеріалом, які з наївною довірою «мавпують» дорослі помилки. Після проведеного опитування серед дітей, які стали учасниками ДТП, переважна більшість з них вказала на те, що вони вчинили так само, як і дорослі. І як, з’ясувалося, усі потерпілі діти знають правила переходу вулиці, втім, як і дорослі.

На жаль, сьогоднішні швидкісні автомобілі та мажори за кермом, нехтуючи усіма правилами дорожнього руху, можуть не пропустити людину на пішохідній доріжці, або виїхати прямо на тротуар чи транспортну зупинку, на якій знаходяться люди та, на щастя, такі випадки поодинокі. Основними ж винуватцями автопригод є самі пішоходи.

Тому ще раз нагадуємо усім:

  • виходячи з дому ви стаєте рівноцінним учасником дорожнього руху – пішоходом і повинні дотримуватись правил та обов’язків пішоходів.
  • Не забувайте, що переходити проїзну частину потрібно лише по пішохідних переходах, у тому числі підземних і надземних, а у разі їх відсутності – на перехрестях по лініях тротуарів або узбіч.
  • Правила категорично забороняють раптово виходити, вибігати на проїзну частину, в тому числі і на пішохідний перехід.
  • Перед виходом на проїзну частину, перш за все, впевніться у відсутності небезпеки для себе та інших учасників дорожнього руху .
  • У темну пору доби, уникайте руху по неосвітлених ділянках дороги, а у разі необхідності рухатись по них одягайте одяг із світло відбивними елементами або ж несіть у руці ліхтар.
  • Пам’ятайте, що дотримання правил дорожнього руху допоможе вам уникнути авто пригод та інших неприємностей на дорозі!



Переглядів: 3417
Поширень: 0