Із прийняттям у 2008 році програми «Місто Вінниця зручне для всіх» почалася активна адаптація міської інфраструктури до потреб людей з обмеженими функціональними можливостями. Школи, поліклініки, бібліотеки, заклади громадського харчування обладнуються пандусами. Вже шість років облаштовують пандуси і на вулицях міста (з’їзди з тротуарів на пішохідні переходи вулиць) для безперешкодного переміщення людей на візках. Загалом за час дії програми їх встановлено вже 194. Їх облаштовують відповідно до прийнятих стандартів та з максимальним дотриманням державних будівельних норм.

У минулому році було встановлено 23 пандуси на пішохідних переходах та зупинках громадського транспорту. По чотири пандуси з’явилося по вулицях Островського та А. Іванова. По два – по вулицях 50-річчя Перемоги, площі Жовтневій, Гніванському шосе, Пирогова та Соборній. Та по одному по вулицях Данила Нечая, Порика, Воїнів Інтернаціоналістів, Козицького та Свердлова.

Крім того, комунальні служби відремонтували існуючі пандуси по вулицях Пирогова, Театральна, Козицького та проспекту Коцюбинського та провели поточний ремонт напрямного огородження по вулиці Хмельницьке шосе, яке дозволяє комфортніше та безпечніше пересуватися вінничанам з вадами зору.

Стає комфортнішим і життя людей на візках, які мешкають в приватному секторі. В тому числі і завдяки згуртованості тих, хто мешкає по сусідству і хоче змінювати та поліпшувати умови проживання на своїх вулицях. Так, у 2013-му за програмою співфінансування було прокладено асфальт на ділянках вулиць Тобілевича та Лермонтова, де проживають колясочники.


Переглядів: 2650
Поширень: 0