Автопригода сталась 18 січня близько 21.00 на вулиці Хмельницьке шосе. Неподалік в’їзду до обласного центру водій автомобіля «ВАЗ-2107» скоїв зіткнення з автомобілями «Мерседес» та «Ауді», водії яких зупинились на червоне світло світлофора.

У Вінниці водій "Жигулів", який в’їхав у "Ауді" та "Мерседес", хотів втекти з місця пригоди

Залишивши свою машину на місці пригоди водій-правопорушник кинувся навтьоки. Наздогнали його водії побитих іномарок та викликали міліцію. Втім, далеко втекти правопорушник і не зміг би, оскільки був у стані алкогольного сп’яніння та ледь тримався на ногах.

У Вінниці водій "Жигулів", який в’їхав у "Ауді" та "Мерседес", хотів втекти з місця пригоди

Пройти освідування на вміст алкоголю у крові водій відмовився та поскаржився на погане самопочуття. Тоді працівники ДАІ викликали йому швидку допомогу. Лікарі ніяких ушкоджень у правопорушника не виявили, а лише зафіксували його стан сп’яніння. Алкотестер показав 1,38 проміле, при дозволених 0,2. Також зсувалося, що чоловік керував транспортним засобом без водійського посвідчення та без будь-яких документів на автомобіль.

У Вінниці водій "Жигулів", який в’їхав у "Ауді" та "Мерседес", хотів втекти з місця пригоди

Інспектори ДАІ на водія-правопорушника склали три адмінпротоколи відповідно до ст. 124 КУпАП «Порушення Правил дорожнього руху учасниками дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів», ч.1 ст. 126 «Керування транспортним засобом без водійського посвідчення та без реєстраційного документа на автомобіль», ч.1 ст. 130 «Керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння, що знижує увагу та швидкість реакції».

Автомобіль поставлено на арешт майданчик.

Нагадаємо, що у минулому році майже вдвічі збільшені штрафи за керування автомобілем у стані сп\'яніння: від 3400 до 5950 гривень або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від одного до двох років, або адміністративний арешт на строк від семи до десяти діб. Втім, це не зупиняє деяких водіїв і вони продовжують сідати за кермо у нетверезому стані.

З метою виявлення таких фактів, управлінням ДАІ у Вінницькій області проводиться оперативно-профілактичне відпрацювання «П’яний за кермом – злочинець». Під час нього особлива увага звертається на виявлення фактів керування транспорту у стані алкогольного сп’яніння. Для цього наряди ДПС ДАІ наближені до місць проведення масових заходів та відпочинку громадян, у тому числі нічних клубів, ресторанів, кафе, тощо. Інспектори ДАІ забезпечені технічними засобами для встановлення стану алкогольного сп’яніння, тому зможуть це зробити на місці зупинки автомобіля, маючи певні підозри щодо стану водія. Лише у цьому році інспектори ДАІ Вінниччини зупинили 651 нетверезого водія за кермом.



Переглядів: 4711
Поширень: 0